Добрі страви: 5 українських шефів організували благодійну звану вечерю для допомоги ЗСУ

Добрі страви: 5 українських шефів організували благодійну звану вечерю для допомоги ЗСУ

Українські шеф-кухарі Марина Корсун, Ігор Мезенцев, Євген Клопотенко, Ілля Марчуков та Микита Чумаков провели спільну благодійну вечерю на схилах Дніпра у Витячіві. Її мета — показати цінність та унікальність українських локальних продуктів, а також — зібрати кошти на допомогу армії.

Про це KВ стало відомо з пресрелізу організаторів вечері.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Звана вечеря “Всі Свої” відбулася 10 листопада в межах проєкту ВАРТІ — серії кулінарних вечорів від українських шеф-кухарів, які розвивають національну гастрономію. Своїх гостей шефи зібрали у крафтовій печарні “Витяч”, що розташована на схилах Дніпра у селі Витачів Київської області.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Під час благодійної вечері кожен із шефів готував власну авторську страву з українських фермерських продуктів. А доповнювали вечір — свіжим хлібом з печі “Витяч” і крафтовим київським вином.

Увесь прибуток зі званої вечері шефи перерахували Фонду Сергія Притули. Зібрані кошти допоможуть відремонтувати трофейну реактивну систему “Ураган” для спецпідрозділу ЗСУ “Вовки Да Вінчі”.

“Звана вечеря “Всі Свої” — це подія світового рівня. Особливо, якщо аналізувати її з точки зору концепції та локації. Без перебільшення, нам можуть позаздрити найкращі світові ресторани.  До всього, такого роду івенти посилюють Україну на обох фронтах — військовому та культурному”, — коментує захід шеф-кухар, ідеолог проєкту “Варті”, Ігор Мезанцев. 

“Усі страви, які були подані гостям — це про найкраще, незвичне і про Україну. Такі вечері ще дужче змушують пишатися своїм. Адже підтверджують, що ми зовсім не знайомі зі своєю межею любові до України”, — додає шеф-кухар ресторану “100 років тому вперед” та мережі “Інші” Євген Клопотенко.

Шефи та їх страви: 

Микита Чумаков, бренд-шеф кафе “Липа”.

Добрі страви: 5 українських шефів організували благодійну звану вечерю для допомоги ЗСУ

Печений білий амур, маринований в бульйоні з материнки та кропу, з солодким пюре з кукурудзи та соусом з буряка та меду. Подається з гратеном з гарбуза.

Марина Корсун, шефиня ресторану Supra. 

Добрі страви: 5 українських шефів організували благодійну звану вечерю для допомоги ЗСУ

Яблучний гратен з чорним перцем, саблє з волоського горіху, крем з ромашкою, мармелад з айви, медовий пилок та ісоп. 

Євген Клопотенко, шеф-кухар ресторану “100 років тому вперед” та мережі “Інші”.

Добрі страви: 5 українських шефів організували благодійну звану вечерю для допомоги ЗСУ

Чорнозем з пшениці зі смородиною та попилом з українських трав, запеченою айвою, насінням кропу, білими грибами, маслюками та бичками з печі.

Ігор Мезенцев, шеф-кухар, автор гастрономічного проєкту “Топот” та ідеолог проєкту “Варті”. 

Добрі страви: 5 українських шефів організували благодійну звану вечерю для допомоги ЗСУ

Товстий край маринований з фенхелем, цибуля у буряковому фреші, соус деміглас з багульником.

Ілля Марчуков, шеф-кухар Cafe 128 Kyiv. 

Добрі страви: 5 українських шефів організували благодійну звану вечерю для допомоги ЗСУ

Гливи в хлібній крихті з бузиною, в’ялений пастернак с курячою глазур’ю, соус з мочених яблук та пудрою з сушених яблук.

Фото – організатори (автор Дмитро Бахта)

Автор:
Вероніка Злацька
Рекомендуємо до перегляду
Піти на рекорд: за що топпосадовець КМДА Роман Ткачук став фігурантом п'ятої кримінальної справи
Піти на рекорд: за що топпосадовець КМДА Роман Ткачук став фігурантом п’ятої кримінальної справи
09:00 Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук (на колажі ліворуч) продовжує “колекціонувати” кримінальні справи. Нещодавно йому було повідомлено про чергову підозру в службовій…
Буча додала пару мільйонів за дорожні роботи компанії ексочільника Служби автодоріг Київщини
Буча додала пару мільйонів за дорожні роботи компанії ексочільника Служби автодоріг Київщини
09:00 У Бучі після кількамісячної перерви відновили ремонт вулиці Амосова. Як повідомив мер, роботи тимчасово зупиняли через коригування проєкту, до якого додали два заїзди…
70% об’єктів соціальної сфери району уже перевели на альтернативні джерела опалення, – голова Бориспільської РДА Руслан Дяченко
70% об’єктів соціальної сфери району уже перевели на альтернативні джерела опалення, – голова Бориспільської РДА Руслан Дяченко
09:00 Руслан Дяченко уже 1600 днів очолює Бориспільську районну державну адміністрацію, показник, який вирізняє серед більшості колег. За цей час район пройшов через адміністративну…
Banner
QlU7mDx4