“1% на ЗСУ”, – нардеп від Києва розкритикував Кличка за незбалансовані видатки бюджету столиці

“1% на ЗСУ”, - нардеп від Києва розкритикував Кличка за незбалансовані видатки бюджету столиці

Депутат Верховної Ради (ВР) Роман Грищук (на колажі праворуч) піддав критиці запропонований мером Києва Віталієм Кличком розподіл видатків у проекті столичного бюджету на 2024 рік. Обраний до ВР по округу в Солом’янському районі народний депутат каже, що виділяти лише 1 млрд гривень на міські програми “Захисник Києва” та “Підтримка киян – Захисників та Захисниць” при загальних видатках у понад 70 млрд гривень в умовах війни неприпустимо.

Про думку нардепа KВ дізналася з допису нардепа Романа Грищука у соцмережі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Кличко 1%

Це не тільки президентський рейтинг мера, а й відсоток бюджету столиці який йде на ЗСУ”, – запостив Роман Грищук на Фейсбуці, критикуючи запропоновані пропорції видатків на різні сфери у проекті столичного бюджету на 2024 рік.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Менше 1% на дві програми бюджету Києва “Захисник Києва” та “Підтримка киян – Захисників та Захисниць” (…) Інше на нікому не потрібні розв‘язки, ремонти парків, ще трішки грошей на метро на Виноградар, яке не відкриється. (…) Такий бюджет столиці голосувати не можна. Це особиста відповідальність мера”, – описав свої враження від проекту кошторису Києва нардеп-мажоритарний, обраний до ВР по 222 округу столиці (частина Солом’янського району).

Грищук принагідно зауважив, що “з державного бюджету 50% йде на оборону та безпеку, або якщо простіше ВСЕ! Всі наші внутрішні податкові надходження йдуть на захист держави”.

Як інформувала KВ, на початку засідання Київради 14 грудня 2023 року мер Києва Віталій Кличко оголосив, що бюджет столиці наступного року становитиме понад 72,6 мільярда гривень. Найбільші видатки бюджету (27 млрд гривень) традиційно закладені на сферу освіти. Другий за значимістю бюджетний рядок – транспорт (майже 24 млрд гривень). На порядок менше отримають ЖКГ, соцзахист, медицина, а на підтримку ЗСУ запропоновано виділити 1 млрд гривень.

Читайте: Київрада планує 14 грудня ухвалити бюджет столиці на наступний рік

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4