12 травня українців закликають підтримати перейменування вулиці Пушкіна у столиці на честь філософа Олександра Маслака

перейменування вулиці Пушкіна у Деснянському районі на честь Олександра Маслака

Сьогодні, 12 травня, у застосунку “Київ Цифровий” закінчується голосування з перейменування вулиці Пушкіна у Деснянському районі на честь Олександра Маслака. Небайдужих українців закликають підтримати  нову назву вулиці у пам’ять про українського філософа, інтелектуала та одного з архітекторів Інтермаріуму.

Про це, як передає КВ, йдеться у зверненні історика, військовослужбовця, наукового співробітника Інституту історії України НАНУ Олександр Алфьоров.

“Друзі, завтра (12 травня – КВ) на платформі Київ Цифровий закінчується голосування з перейменування невеликого пакету київських вулиць. Прошу підтримати перейменування вулиці Пушкіна (Деснянський район) на честь – українського філософа, інтелектуала та одного з архітекторів Інтермаріуму – Олександра Маслака”, – написав Алфьоров.

Історик додав  лінк на платформу КиївЦифровий: https://kvd.page.link/VLfiQCyd1fvgr9wm9

Довідково: Олександр Олександрович Маслак  народився 5 квітня 1977 року в Києві.  Український філософ-традиціоналіст, кандидат філософських наук, громадський і політичний діяч. Автор багатьох наукових і публіцистичних текстів з філософії політики та права, політичних ідеологій, міжнародних відносин, актуальних подій суспільного життя в Україні. Член Союзу гетьманців-державників (з 2001), Українського Традиціоналістичного Клубу (з 2009), Активіст Цивільного Корпусу «Азов» (2015—2016).

Співорганізатор Групи сприяння утворенню Балто-Чорноморського Союзу «Іntermarium Support Group» (2016), учасник і організатор І-ї та ІІ-ї конференцій. Один із сучасних архітекторів Інтермаріуму — геополітичної концепції Адріатично-Балто-Чорноморського союзу як співдружності держав Центрально-Східної Європи. Олександр обстоював ідею Балто-Чорноморського союзу (Міжмор’я, або Інтермаріум) як геополітичної осі в Центральній та Східній Європі, у якій Україна займала б чільне місце.

Загинув 6 вересня 2017 внаслідок аварії на трасі Київ — Ковель — Ягодин у Рокитнівському районі Рівненської області. Тоді, повертаючись із наукової конференції у Варшаві, п’ять відомих українських політологів загинули в одній автівці.

Читайте: Київрада збирає пропозиції щодо чергових перейменувань в рамках дерусифікації топоніміки

Фото: Facebook Олександра Алфьорова

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4