АКШК поскаржилась Володимиру Бондаренку на роботу постійної комісії Київради з питань освіти і науки

АКШК поскаржилась Володимиру Бондаренку на роботу постійної комісії Київради з питань освіти і науки

Асоціація керівників шкіл Києва (АКШК) звернулося до заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка (на фото)  щодо ефективності роботи постійної комісії Київської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту. Асоціація нарікає на те, що під час засідань комісії час від часу порушується регламент і засідання проводяться без необхідного кворуму, а також заступник голови комісії вже більше року не приймає участі в засіданнях.

Про це KВ стало відомо з відкритого листа Асоціації керівників шкіл Києва заступнику міського голова – секретарю Київської міської ради Володимиру Бондаренку


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Асоціація керівників шкіл звернулася до Володимира Бондаренка, щоб привернути увагу до ефективності роботи постійної комісії Київської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту.


“Чисельність, склад комісії та рівень обізнаності представників комісії з внутрішніми проблемами саме освітньої галузі Києва викликають здивування та незадоволення у спільноті освітян столиці. Не зрозуміло, чому серед 120 депутатів Київської міської ради не знайшлося хоча б 10 зацікавлених осіб, які б були фахівцями в питаннях освіти, молоді та спорту і мали б досвід в зазначених сферах”, – вказується в листі. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В асоціації вказується, що під час засідань комісії час від часу порушується регламент і засідання проводяться без необхідного кворуму. Також вказується, що заступник голови комісії Сергій Таран (фракція “Європейська солідарність”) більше року не брав участі у роботі комісії від початку повномасштабної війни. 


“Окрім того, голова комісії під час засідань комісії неодноразово дозволяє собі неввічливе ставлення та відверто безтактне відношення до присутніх у залі засідання, чим порушує правила поведінки під час врегулювання ситуацій етичного характеру, що виникають у процесі здійснення ним повноважень”, – зазначають в асоціації.


Також повідомляється, що деякі питання зазначені у порядку денному, без вагомих на то причин не розглядаються або переносяться на інші засідання.


“Ми вважаємо, що членам комісії необхідно акцентувати увагу на ефективному вирішенні вищезазначених питань. Звертаємося з проханням до Вас, Володимире Володимировичу, розглянути даний лист на найближчому пленарному засіданні Київської міської ради. Чи є раціональним функціонування 3-осібної комісії окремо у такий складний час? Можливо, варто розглянути питання про об’єднання членів комісії з іншою комісією дотичною до питань освіти науки та інноваційної політики (до прикладу з постійною комісією Київської міської ради з питань охорони здоров’я, сім’ї та соціальної політики)”, – додають в асоціації. 


Нагадаємо, народний депутат Верховної Ради Роман Грищук запевняє, що Департамент освіти і науки Київської міської державної адміністрації (КМДА) змушує директорів та вчителів чергувати в школах вночі біля шкільних укриттів для їх відкриття під час повітряної тривоги. 

Читайте: Вчителів Києва змушують вночі чергувати біля шкільних укриттів, – нардеп

Фото: відкриті джерела

КиївВлада


Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4