БЕБ запобігло розтраті 181 млн гривень на ремонті кладовища на Берківцях

БЕБ запобігло розтраті 181 млн гривень на ремонті кладовища на Берківцях

Аналітики Територіального управління  Бюро економічної діяльності України (БЕБ) у місті Києві виявили порушення у тендері вартістю близько 181 млн гривень на проведення капітального ремонту київського міського кладовища – Берковецького цвинтаря. Замовила послуги ритуальна служба спеціалізованого комунального підприємства Київської міськдержадміністрації (КМДА). Співробітники БЕБ встановили низку порушень, що стосувалися єдиного учасника та, як наслідок, переможця закупівлі ТОВ “Дорбау”.

Про це у коментарі КВ розповіла керівниця Управління аналізу інформації та управління ризиками ТУ БЕБ у місті Києві Алла Горбатюк.

БЕБ запобігло розтраті 181 млн гривень на ремонті кладовища на Берківцях

“Проаналізувавши тендерну пропозицію учасника, фахівці Територіального управління з’ясували, що розрахунки за статтями витрат договірної ціни, які повинні відповідати Кошторисним нормам України з відповідними підтверджувальними документами, відсутні. Зокрема, відсутні договірна ціна, пояснювальна записка до договірної ціни, підтверджуючі розрахунки за статтями витрат договірної ціни, зведений кошторисний розрахунок, локальні кошториси, підсумкова відомість ресурсів, що стало підставою для складання рекомендації” – повідомила у коментарі КВ Алла Горбатюк.

За її словами, з метою упередження бюджетних коштів, аналітики Бюро надіслали рекомендаційний лист із виявленими порушеннями до Північного офісу Держаудитслужби, КМДА та замовника. Наразі сторони розірвали договір.

За даними КВ, 11 вересня ритуальна служба спеціалізоване комунальне підприємство “Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування” виконавчого органу Київради (КМДА) уклало договір із ТОВ “Дорбау” на здійснення капітального ремонту об’єктів благоустрою на ділянках для почесних поховань міського кладовища по вул. Стеценка, 18, в Києві вартістю. За цією адресою розміщується Берковецьке міське кладовище — найбільший некрополь України, розташований поблизу місцевості Берковець. З 2014 року окрема ділянка виділена для поховання загиблих у війні на сході України.

З початком повномасштабного російського вторгнення, у 2022 році ділянки 42, 86 та 102 були виділені для почесних поховань загиблих учасників війни, які були зареєстровані у Києві, або які воювали у лавах військових частин Сил територіальної оборони ЗСУ Києва та добровольчих формувань столиці.

БЕБ запобігло розтраті 181 млн гривень на ремонті кладовища на Берківцях

На фото: Берковецьке кладовище

Вартість договору склала 180,3 млн гривень. За ці кошти підрядник мав виконати низку робіт, як здійснити благоустрій території, облаштувати покриття проїздів для почесних облаштувань, улаштувати покриття плато поховань з гранітної плитки, встановити надмогильні споруди та пам’ятний знак з меморіальним комплексом тощо. 

БЕБ запобігло розтраті 181 млн гривень на ремонті кладовища на Берківцях

 

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Дорбау” зареєстроване в столиці у 2019 році зі статутним капіталом у розмірі 20 тис. гривень. Компанія працює у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах під керівництвом Володимира Васильченка. Власником же ТОВ є Сергій Конопелько із міста Шостка, що на Сумщині. 

За даними Clarity Project, у результаті участі в публічних закупівлях ТОВ уклало шість договорів на понад 2,1 млн гривень та очікує підписання ще одного договору на 1,4 млн гривень. Найбільшим замовником послуг у ТОВ є КП “Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району” м. Києва.

Нагадаємо, що упродовж вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці. Ознаменувався цей місяць кількома резонансними угодами. По-перше, КП “Плесо” з шостої спроби нарешті замовило розчистку зникаючого озера Синє. Однак відновлення цієї водойми все ж, мабуть, залишається під питанням, адже підрядником обрали компанію, яку підозрюють у бюджетних махінаціях при виконанні робіт на озері в сусідньому районі. По-друге, замовлено ремонт на ділянках для почесних поховань кладовища по вулиці Стеценка. Але підрядник “намудрував” з документами настільки, що угоду поспішили розірвати ще до початку робіт. По-третє, найбільшим підрядником вересня в столиці стало ТОВ “Абсолют-Клімат”, яке має вражаючий шлейф кримінальних проваджень.

Читайте: Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ

Фото: vechirniy.kyiv.ua

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
09:00 В Києві не може завершитися епопея навколо знесення самовільно зведеної будівлі “Garden cafe” (до 2020 року – “Колиба”) у регіональному ландшафтному парку “Партизанська…
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
Banner
QlU7mDx4