Бондаренко доручив забезпечити укриття навчальних закладів Києва цілодобовою муніципальною охороною

Бондаренко доручив забезпечити укриття навчальних закладів Києва цілодобовою муніципальною охороною

Секретар Київради Володимир Бондаренко (на фото) надав протокольне доручення  забезпечити всі укриття закладів освіти міста цілодобовою муніципальною охороною. На цьому наполягала депутатка від фракції “ВО “Батьківщина” Ганна Свириденко. Причина –  наразі, коли розпочинається тривога, сторонні люди, які не мають відношення до навчального процесу, можуть користуватись укриттями у школах.

Про це KВ стало відомо з трансляції засідання II сесії  Київської міської ради IХ скликання, яке відбулося 31 серпня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Як ми знаємо, коли розпочинається тривога, сторонні люди, які не мають відношення до навчального процесу, можуть користуватись укриттями у школах. Тому я прошу дати протокольне доручення в найближчий час забезпечити укриття навчальних закладів цілодобовою муніципальною охороною”, – заявила Ганна Свириденко.

Секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко надав відповідне протокольне доручення. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Схоже, що робити кроки в цьому напрямку Київраду змушує нещодавнє Ради оборони Києва. А депутатка Свириденко, ймовірно, мала на увазі охоронні послуги від комунальною організацією “Муніципальна охорона”. Керівництво столиці в минулі роки не раз обіцяло, що саме це КО повністю забезпечить охороною всі освітні заклади міста.

Читайте: КП “Муниципальная охрана” реорганизуют в коммунальную организацию и расширят перечень охраняемых ими объектов

Дане КО входить до сфери управління Департаменту муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації (КМДА). Нагадаємо, що Київрада створила “Муніципальну охорону” у вересні 2017 року – тоді вона мала організаційно-правову форму комунального підприємства (КП). Проти його створення у той час активно виступали окремі депутати міськради. Зокрема, вони були незгодні з тим, що на структуру такого профілю потрібно буде витрачати кошти платників податків (КМДА тоді навіть не надала народним обранцям фінансовий план даного КП). 

У січні цього року аудитори КМДА опублікували звіт про перевірку діяльності КО “Муніципальна охорона”. Під час ревізії було встановлено, що протягом 2020-2022 років керівництво вказаної організації допустило порушень та недоліків у своїй роботі на загальну суму 13,2 млн грн. Зокрема, “Муніципальна охорона” безпідставно збільшувала посадові оклади своїм працівникам та сплачувало їм необгрунтовані премії, замовляла юридичні послуги в приватних адвокатів, маючи в своєму штаті профільних спеціалістів, без жодних калькуляцій встановлювало ціни на послуги з охорони, співпрацювала з громадським формуванням “Муніципальна варта” без жодного фінансового або соціально-економічного ефекту.

Читайте: Дивні ціни та завищені зарплати: аудитори КМДА розкритикували роботу КО “Муніципальна охорона”

Як повідомляла KВ, депутат від фракції “Європейська Солідарність”, голова комісії з перевірки укриттів в Києві Леонід Ємець у ході пленарного засідання міськради 31 серпня 2023 року заявив, що Солом’янський район (керівництво відповідної РДА) не надіслав жодного представника, що міг би доповісти про стан укриттів в районі на відповідній комісії. Через це керівництво району пообіцяли викликати на наступне засідання Київради.

Читайте: Солом’янська РДА повністю проігнорувала комісію Київради з укриттів – Ємець

Фото: КМР

КиївВлада

Автор:
Анастасія Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4