Британський прем’єр Сунак у Києві відвідав понівечену російськими ударами Солом’янку

Британський прем’єр Сунак у Києві відвідав понівечену російськими ударами Солом’янку

Прем’єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Ріші Сунак прибув з другим за часів свого прем’єрства візитом до Києва. Перед тим, як виступити в українському парламенті й зустрітися з Президентом Володимиром Зеленським Сунак побував у Соломянському районі столиці, де під час російської атаки 2 січня 2024 року російська ракета серйозно пошкодила житловий будинок.

Про це KВ дізналася з повідомлень Ріші Сунака та уряду Великобританії.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлень, Ріші Сунак прибув із візитом до Києва вдень 12 січня.

“Я в Україні, щоб передати просте повідомлення. Наша підтримка не може і не послабиться. Усім українцям Британія з вами – скільки завгодно”, – поінформував він у соцмережі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Очільник уряду Великобританії прибув до української столиці потягом, а перед офіційними зустрічами відвідав столичну Солом’янку, де 2 січня від російської ракетної атаки вельми постраждав житловий будинок.

Читайте: У лікарні помер ще один потерпілий під час ракетної атаки на столицю 2 січня

В уряді Британії заявили, що Сунак підпише із президентом України Володимиром Зеленським “історичну угоду” про співпрацю. Перед зустріччю з ним Сунак підтвердив, що у 2024-2025 роках Сполучене Королівство надасть Україні військової підтримки на 2,5 млрд фунтів, що на 200 млн більше, ніж у попередні два роки. 

“Це фінансування дозволить скористатися найкращою британською експертизою та здобутками оборонної промисловості, щоб забезпечити українську перемогу на полі бою, зокрема і в таких ключових напрямках як ракети великої дальності враження, протиповітряна оборона, артилерійські боєприпаси та безпека на морі”, – сказано в релізі британського уряду.

Там також вказується, що із 2,5 млрд фунтів – 200 млн фунтів піде на закупівлю та виробництво тисяч дронів воєнного призначення: розвідників, ударних дронів великої дальності та водних дронів: “Ці технології нададуть Україні високотехнологічні, перевірені на полі бою спроможності, щоб захистити українських цивільних і завдавати ударів проти загарбницьких російських сил на морі та на суші. Це буде найбільшим постачанням дронів, які робила будь-яка країна. Очікується, що більшість дронів вироблять у Великій Британії, а Міністерство оборони співпрацюватиме з міжнародними партнерами, щоб значно наростити кількість дронів, які поставлять для захисту України”.

Читайте: Оператори для мільйона дронів ЗСУ

Фото: Getty Images / ZN,UA

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4