Найбільший столичний виробник хлібу та хлібобулочних виробів ПАТ “Київхліб” змінив назву темного заварного хліба. Український продукт, що мав назву хліб “Білоруський”, став “Отаманським”.
Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні на Facebook – сторінці ПАТ “Київхліб”.
“Багато українських компаній на початок війни мали російські або білоруські назви своїх продуктів. У Київхліб був темний заварний хліб “Білоруський”. Ми змінили ворожу назву хліба на патріотичну – “Отаманський””, – йдеться в повідомленні.
В компанії запевнили, що рецептура продукту залишається незмінною, тож любителі такого виду хлібчика тепер можуть насолоджуватися ним за новою назвою. “Український продукт має бути з українською назвою”, – зазначили пекарі.
Водночас, нещодавно в “Київхлібі” випустили батон “Мирний” та хліб “Паляниця”.
Нагадаємо, 14 травня Київрада ухвалила рішення щодо перейменування арки “Дружби народів” на арку “Свободи українського народу”. Також у Київській міській раді найближчим часом планують перейменувати 15 вулиць та п‘ять станцій київського метрополітену з метою завершення процесу дерусифікації у столиці.
Фото: ПАТ “Київхліб”