ДБР долучило статтю КиївВлади до матеріалів досудового розслідування з розкрадання землі на острові Муромець

ДБР долучило статтю КиївВлади до матеріалів досудового розслідування з розкрадання землі на острові Муромець

Державне бюро розслідувань (ДБР) долучило матеріали журналістського розслідування КиївВлади про розкрадання землі на острові Муромець до досудового розслідування. За два з половиною роки розслідування ДБР досі не вручило підозру ані  гендиректору “Київводоканалу” Олегу Лисюку, ані раднику мера Києва Юрію Зозулі, ані чиновникам КМДА.


Про це KВ стало відомо з листа ДБР в Києві.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“… надані Вами матеріали журналістського розслідування долучено [до матеріалів досудового розслідування”, – сказано в листі.


ДБР Києва зазначило, що “повідомлення про підозру наразі жодній особі у кримінальному провадженні не вручалося”.


Відповідно до листа, Перший слідчий відділ ТУ ДБР в м. Києві здійснює досудове розслідування кримінального провадження №42021102030000136, внесене до ЄРДР ще 12 липня 2021 року. Кримінальним провадженням передбачається порушення ч.2. ст. 364 та чч 2 і 3 ст. 197-1 Кримінального кодексу України.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Ч. 2 ст. 364 ККУ – умисне зловживання владою або службовим становищем з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, яке також  спричинило тяжкі наслідки. Покарання – позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Ч. 2 і 3 ст. 197-1 ККУ – самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або групою осіб, або щодо земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель. Карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.


Ч. 3 ст. 197-1 ККУ – самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, зазначеній у частині першій цієї статті. Карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.


Нагадаємо, в розкраданні землі на острові Муромець під виглядом створення Х-парку, відповідно до матеріалів KВ, мають безпосередє відношення радник мера Києва Віталія Кличка Юрій Зозуля та гендиректор ПрАТ АК “Київводоканал” Олег Лисюк – ексдепутат Донецькї міської ради від Партії регіонів, будівельник гелікоптерного майданчика (КВЦ “Парковий”) для президента-втікача Віктора Януковича. До схеми розкрадання земель вочевидь мають стосунок чинні та колишні чиновники Департаменту культури КМДА і не тільки.


Детальніше: Х-мародери: на острові Муромець гендир “Київводоканалу” та радник мера столиці привласнюють десятки заповідних гектарів

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Автор:
Аннабелла Моріна
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4