Допомога від США позитивно позначиться на ринку первинної нерухомості, – експерт

попит можуть пожвавити позитивні новини про допомогу від США для України

Питання утримання попиту на ринку нерухомості неабияк хвилює українських девелоперів. На початку 2024 року потенційні покупці нерухомості відкладали купівлю житла через брак позитивних новин в інфополі. Втім, забудовники розраховують, що попит можуть пожвавити позитивні новини про допомогу від США для України. 

Про це КВ стало відомо з коментаря керівниці відділу інвестицій та аналітики компанії “Інтергал-Буд” Анни Анісімової для Мінфіну.  

Так, у компанії також відмічають зниження спекулятивного попиту порівняно з довоєнним часом: люди почали інвестувати в житло “для себе”, тому можуть більше звертати увагу на безпекові чинники. Спекулятивний попит наразі перебуває на рівні 15-20%. 

Незважаючи на ризики й труднощі, девелопери оцінюють український ринок нерухомості як перспективне поле для розвитку. В “Інтергал-Буд” зазначають, що український ринок нерухомості й зараз може генерувати прибуток, а після української  перемоги піде “вгору”. 

На початку 2024 року ситуація з попитом на первинну нерухомість була досить складною. Через негативне інформаційне тло, інвестори відкладали рішення щодо купівлі нерухомості. Однак забудовники розраховують, що новини про допомогу від США позитивно позначаться на ринку первинної нерухомості.

“Ринок України — ринок можливостей, оскільки, порівнюючи з європейськими ринками, може генерувати значний прибуток — навіть зараз, коли воєнні дії ще тривають. А після перемоги буде чималий сплеск”, – коментує Анісімова.

Як раніше писала КВ, українські девелопери, адаптуючись під ризики воєнного часу, пропонують своїм клієнтам унікальні умови придбання квартир. Одним з нововведень, яке втілила в життя будівельна компанія “Інтергал-Буд”, є фіксація відповідальності перед інвестором за наслідки можливих обстрілів для об’єктів незавершеного будівництва.

Читайте: Експерт розповіла про страхування квартир в новобудовах від воєнних ризиків

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Анастасія Олійник

Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4