Директор Департаменту соцзахисту КОДА задекларував винахід вартістю 50 тис. гривень

Директор Департаменту соцзахисту КОДА задекларував винахід вартістю 50 тис. гривень

Директор Департаменту соціального захисту Київоблдержадміністрації Ігор Мещан має частку в квартирі в Києві вартістю понад 1 млн гривень і користується ще двома квартирами. У його власності – три автомобілі, включаючи Ssang Yong Korando 2014 року. Дохід у понад 700 тис. гривень від основної роботи доповнює викладацька діяльність, є і науковий винахід вартістю 50 тис. гривень.

Про це КВ дізналася із декларації про майно та доходи директора Департаменту соціального розвитку та ветеранської політики Ігора Мещана за 2023 рік. 

Директор Департаменту соцзахисту задекларував 25% квартири на 64.9 кв.м у Києві, решта 75% належать його сину Івану Мещану, а дружина, Яна Буковська, має право на безкоштовне користування. Квартира придбана у 2021 році за понад 1 млн гривень. 

Також у столиці він користується квартирою на 94,3 кв., яка належить у рівних долях його дружині та сину. Ця квартира була також придбана, згідно декларації, у 2021 році вже за 1,9 млн гривень. Ще одну квартиру в Запоріжжі на 68,19 кв.м він ділить навпіл, ймовірно, із батьком Віктором Мещаном. 

У своїй декларації він вказав три транспортних засоби. Одним авто, Ssang Yong Korando 2014 року випуску, володіє він, ще двома – дружина (Kia Sportage 1998 року випуску) та Віктор Мещан (ЗАЗ Lanos TF69Y 2013 року випуску)

Задекларував очільник Департаменту і винахід вартістю 50 тис. гривень. Спосіб обігрівання стрілкового переводу та пристрій для його здійснення він винайшов у 2004 році.  

Ігор Мещан отримує доходи з кількох джерел – основного місця роботи та  викладацької діяльності у трьох вишах з погодинною оплатою. Загалом він заробив 829 154 гривень.

Так, його заробітна платня в Департаменті соцзахисту за рік становить 714 385 гривень. У Регіональному центрі підвищення кваліфікації Київської області викладачем, згідно декларації, він заробив 11 969 гривень, у ТОВ “Міжнародне агентство професійних кваліфікацій” – 7500 гривень та у Національному технічному університеті України “Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського” — 95 300 гривень. Дружина Мещана також має дохід з бонусу у “ПриватБанку” у розмірі 129 гривень.

Мещан має й кошти, розміщені на банківських рахунках. Загалом – 74 353 гривень. 

Нагадаємо, що директорка Департаменту економіки КОВА Наталія Погребна за 2023 рік отримала більше 2,6 мільйона гривень прибутку, з яких 770 тисяч гривень складає заробітна плата. Левову частку зароблених грошей чиновниця отримала від продажу власної нерухомості.

Читайте: Голова КОВА Руслан Кравченко оприлюднив свої доходи

Фото: koda.gov.ua

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4