Директора комунальної служби перевезень КМДА підозрюють у систематичному вимаганні грошей від столичних перевізників

Директора комунальної служби перевезень КМДА підозрюють у систематичному вимаганні грошей від столичних перевізників
За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру директору Комунальної служби перевезень КМДА у систематичному вимаганні грошей від столичних перевізників. До повноважень цього комунального підприємства належить проведення перевірок перевізників та складання документів про відповідність чи невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень у столиці.
Про це КВ стало відомо з повідомлення Київської міської прокуратури.
Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець забезпечив безпідставне проведення перевірок одного з перевізників та за їх результатами було складено документи про невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень. Таким чином посадовці створювали умови для отримання від підприємця неправомірної вигоди.
“Зазначимо, що раніше в рамках цього ж кримінального провадження вже було повідомлено про підозру заступнику начальника Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації та керівнику приватного транспортного підприємства”, – йдеться у повідомленні.
За версією сторони обвинувачення, упродовж 2024 заступник начальника Департаменту транспортної інфраструктури ініціював в односторонньому порядку розірвання з підприємством договору на перевезення на одному з міських автобусних маршрутів. Як підставу для розірвання угоди використали результати безпідставно ініційованої перевірки роботи цього перевізника.
Після цього, тимчасовим перевізником на маршруті визначили компанію, директор якої мав зв’язки із посадовцем КМДА.
Коли керівник підприємства, з яким розірвали угоду на перевезення, звернувся до міської адміністрації за роз’ясненням причин такого рішення, то заступник начальника Департаменту направив його до директора підприємства-тимчасового перевізника для пошуку «компромісу».
У якості компромісу підприємцю запропонували щотижня платити по 40 тис. гривень за право працювати на маршруті.
В ході досудового розслідування задокументовано 7 фактів отримання неправомірної вигоди на загальну суму 280 тис. гривень.
Досудове розслідування (ч. 3 ст. 368 КК України) проводять слідчі Територіального управління ДБР у місті Києві.

Як писала КВ, Київський міський голова Віталій Кличко призначив на посаду начальника Комунальної служби перевезень Олександра Шимка. Дана Служба знаходиться у підпорядкуванні Департаменту транспортної інфраструктури КМДА. Олександр Шимко призначений на цю посаду з 11 січня 2023 року.

Читайте: “Пересування ліжок”: у КМДА задумали реформувати сферу пасажирських перевезень шляхом створення нового департаменту

Нагадаємо, у серпні 2022 року аудитори КМДА повідомили, що під час проведеної ними ревізії діяльності Комунальної служби перевезень КМДА було встановлено факти 234 порушень, недоліків та недопрацювань протягом 2014-2021 років. Зокрема, ця структура не допускала окремих перевізників до участі в конкурсах на обслуговування міських автобусних маршрутів, сприяла укладанню договорів на організацію пасажирських перевезень з компаніями, які подавали неналежно оформлені документи, ігнорувала можливості отримання додаткових доходів тощо.

Читайте: Автобусні перевезення у Києві організовують із безліччю порушень

А на початку червня 2024-го Державне бюро розслідувань (ДБР) здійснило обшуки в КМДА за фактами вимагання неназваним посадовцем столичної мерії на системній основі неправомірної винагороди в одного з перевізників столиці. Тоді ж стало відомо про вручення підозри цьому чиновнику. У ЗМІ відразу з’явилася інформація про те, що йдеться про вищезгаданого Костянтина Усова, який на посаді заступника голови КМДА позиціонував себе як борець з “мафією маршрутників”. Врешті-решт Усов підтвердив факт обшуків, під час яких у нього було вилучено телефони, компʼютер та особисті кошти. Втім, факт вручення підозри саме цьому чиновнику в КМДА заперечили – пресслужба столичної мерії повідомила, що йдеться про одного із заступників директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Читайте: ДБР прийшло з обшуками до КМДА, – ЗМІ

Зазначимо, Руслан Кандибор керує Департаментом транспортної інфраструктури КМДА, яким з 1 вересня 2021 року. Діяльність цієї структури з 9 листопада 2021 року особисто контролює очільник столиці Віталій Кличко.

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Banner
QlU7mDx4