Експосадовицю Київської ОДА підозрюють у ремонті ліцею в Бородянці зі збитком на 4 млн гривень

Експосадовицю Київської ОДА підозрюють у ремонті ліцею в Бородянці зі збитком на 4 млн гривень

Правоохоронці повідомили про підозру в службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, експосадовиці Київської ОДА. Йдеться про ремонт ліцею у Бородянці, пошкодженого внаслідок агресії рф. За даними слідства, посадовиця погодила запропоновану підрядником завищену вартість робіт, у  результаті за вікна та двері для навчального закладу було переплачено 4 млн гривень. 

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні ГУ Нацполіції в Києві та інформації Київської міської прокуратури.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року, з метою відновлення пошкодженої інфраструктури, приватним підприємством здійснювався капітальний ремонт навчальних корпусів та гуртожитку аграрного ліцею. Відповідальною особою за кошторисом на об’єкті було визначено начальницю одного з відділів Київської ОДА”, – йдеться в повідомленні поліції.

За даними слідства, жінка всупереч своїм посадовим обов’язкам, під час укладання договору підряду не здійснила аналіз цін на вартість металопластикових віконних та дверних блоків.

Посадовиця погодила запропоновану підрядником вартість робіт, яка була необгрунтовано завищена на понад 4 млн гривень.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури  керівниці відділу Київської обласної державної адміністрації повідомлено про підозр за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Наразі правоохоронці встановлюють причетність інших осіб до скоєння даного злочину.

Нагадаємо, поліцейські Київщини повідомили про підозру підряднику, який “зекономив” на ремонті укриття.  Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте: Підрядника та інженера з технагляду підозрюють у привласненні 1,2 млн гривень при відновленні будинків у Бучі

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4