Генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азулай сьогодні, 3 квітня, прибула до України. В рамках візиту Одрі Азуле долучилася до приготування борщу та дегустації страви під час презентації ідеї музею борщу.
Про це KВ стало відомо з повідомлення Укрінформу.
“Те, що ми робимо, – це кулінарна дипломатія. Сьогодні ми підготували перформанс, де зазначили, що прагнемо створити музей борщу – і діджитальний, і офлайновий. Таким чином, ми підтримаємо програму ЮНЕСКО зі збереження цього елементу нематеріальної спадщини”- сказав кухар Євген Клопотенко.
Також зазначається, що Україна подасть свою кандидатуру до Виконавчої ради ЮНЕСКО на 2025-2029 роки.
Читайте: Вчителі столиці та Київщини отримали більше 6 тисяч хромбуків від Google та ЮНЕСКО
Фото: Еміне Джепар