Генштаб ЗСУ: на Покровському напрямку ворог і надалі концентрується в районі Новоолександрівки

З початку доби 26 червня 2024 року російські загарбники найбільшу активність проявляють на Покровському і Лиманському напрямках фронту. Загальна кількість бойових зіткнень на лінії фронту до середини дня збільшилась до 50. 

Про це КВ дізналася з повідомлення Генштабу.

“Оперативна інформація станом на 13.00 26.06.2024 щодо російського вторгнення” свідчить, що противник не полишає наміру протиснути нашу оборону на Покровському напрямку. Від початку доби російські загарбники 15 разів атакували позиції українських воїнів неподалік Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої, Воздвиженки та Прогреса. На даний час наші оборонці відбили сім ворожих атак, інші – тривають. Ворог і надалі концентрує зусилля в районі Новоолександрівки. Також, завдав авіаударів по Іванівці, Веселому і Калиновому – у сумі скинув сім керованих авіабомб.

На Лиманському напрямку ворог провів дев’ять спроб потіснити підрозділи Сил оборони поблизу Греківки, Копанок, Тернів, Торського, Макіївки та Невського. Біля двох останніх ще тривають бойові дії у трьох локаціях.  

Читайте: За минулу добу зафіксовано 142 боєзіткнень, найгарячіше на Покровському напрямку, – Генштаб ЗСУ

На інших оперативних напрямках:

  • противник тричі за сьогодні атакував на Харківському напрямку, у районі Вовчанська. Всі ворожі штурми підрозділи Сил оборони відбили. Авіація окупантів, з боку Бєлгорода (рф) завдала ударів одинадцятьма КАБами по позиціях наших військ біля Липців.  
  • На Куп’янському напрямку триває боєзіткнення поблизу Синьківки. Ще дві атаки російських військ наші захисники відбили неподалік Стельмахівки і Берестового.  Авіація російських окупаційних військ завдала ударів дванадцятьма керованими авіабомбами  по районах Табаївки і Борової.
  • На Сіверському напрямку  окупаційна армія проявляє активність в районі Спірного – точаться два боєзіткнення. По одному ворожому штурму наші захисники відбили неподалік Білогорівки та Роздолівки. Верхньокам’янське окупанти бомбардували двома КАБами.
  • На Краматорському напрямку російський агресор не полишає спроб потіснити  наших оборонців із займаних позицій біля Північного та Залізного. Там продовжуються бої.
  • На  Курахівському напрямку агресор штурмує позиції Сил оборони поблизу Красногорівки, Невельського, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки. Чотири ворожих атаки завершилися для ворога втратами, ще два боєзіткнення продовжуються. 
  • На Придніпровському напрямку, на лівобережжі Дніпра, окупанти двічі намагалися потіснити українські підрозділи. Втрат наших позицій не допущено. 

На решті напрямків обстановка без особливих змін. 

Тим часом КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб ЗСУ здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб ЗСУ

Читайте: 100 ОМБ запрошує на службу в одній з кращих бригад ЗСУ

Фото: 37 окрема бригада морської піхоти

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4