Генштаб ЗСУ: Найбільша активність окупантів – на Краматорському та Покровському напрямках

Генштаб ЗСУ: Найбільша активність окупантів - на Краматорському та Покровському напрямках

Інтенсивні бойові дії тривають майже по всій лінії фронту. Найбільша активність окупантів фіксується 16 травня на Краматорському та Покровському напрямках. 

Про це КВ дізналася з денного зведення Генштабу ЗСУ 16 травня 2024 року.

Згідно оприлюднених Генштабом даних, упродовж поточної доби на фронті відбулося 58 бойових зіткнень. 

З початку доби на Харківському напрямку противник атакував в напрямку населеного пункту Стариця. Завдавав ракетних ударів по Харкову та Старій Водолазі. Ударів ворожої авіації зазнали Вільча, Вовчанськ та Стариця. У свою чергу, українські воїни провели контратакувальні заходи в районі міста Вовчанськ. 

Читайте: Президент у Харкові провів засідання Ставки

На Куп’янському напрямку з початку доби відбулося три бойових зіткнення в районах Синьківки, Іванівки, Берестового.

На Лиманському напрямку зафіксовано два бойових зіткнення в районі Новосадового. 

На Сіверському напрямку кількість ворожих атак зросла до трьох. Бойові зіткнення відбувалися біля Званівки та Роздолівки. 

На Краматорському напрямку війська противника здійснили 10 спроб атакувати позиції українських захисників неподалік Григорівки, Кліщіївки та Андріївки. Завдали авіаційного удару в районі Дружби. Незважаючи на натиск ворога наші воїни продовжують впевнено стримувати ворога та за сприятливих умов контратакують. 

На Покровському напрямку загарбники найбільш активні. З початку цієї доби уже провели 20 атак, зокрема, в районах населених пунктів Новоолександрівка, Соловйове, Нетайлове та Уманське. Ворог задіяв бойову авіацію біля Вовчого, Воздвиженки та Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони успішно відбили сім атак противника. Загарбники проявляли активність в районах Красногорівки, Новоолександрівки,  Новомихайліки та Костянтинівки.  

На Времівському напрямку окупанти здійснили шість спроб штурмувати українські позиції поблизу  Микільського та Урожайного, а біля Старомайорського також за підтримки авіації. Успіху ворог не мав.

Придніпровській напрямок – загарбники пʼять разів атакували поблизу Кринок, де зазнали втрат, дані уточнюються. Ворог завдав авіаційного удару в районі міста Херсон.  

“На інших напрямках обстановка залишилася без особливих змін”, – заключають військові.

Читайте: У Вовчанську окупанти беруть цивільних у полон

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4