Генштаб ЗСУ: Найбільша активність росармії – на Покровському напрямку Донеччини

Генштаб ЗСУ: Найбільша активність росармії - на Покровському напрямку Донеччини

Ворог продовжує наступальні дії. Найбільша активність росармії спостерігається на Покровському напрямку (Донецька область). Генштаб ЗСУ нарахував і повідомив про 93 боєзіткнення за добу (станом на вечір 14 травня 2024 року).

Про це КВ дізналася з вечірнього зведення Генштабу ЗСУ.

Згідно зведення, 

  • на Харківському напрямку окупанти вже здійснили 13 атак. Зокрема, на напрямках Глибоке – Липці, Шебекіно (рф) – Вовчанськ, Борисівка – Нескучне. Також ворог завдав 8 авіаударів. Ведуться бої на околицях Вовчанська.
  • На Куп’янському напрямку противник завдав авіаудару в районі Сергіївки. Станом на цей час загалом зафіксовано 9 бойових зіткнень. Три з них – тривають. Загарбники зазнають втрат, дані уточнюються.
  • На Лиманському напрямку окупанти два рази безуспішно намагались покращити тактичне положення в районах Іванівки та Тернів.
  • На Краматорському напрямку ворог провів 9 атак. Також три рази завдавав авіаударів в районах Іванівського, Дружби та Північного. Одне боєзіткнення ще триває.
  • На Покровському напрямку противник не зменшує інтенсивності атак. Активно діє бойова авіація ворога – сьогодні зафіксовано 13 авіаударів. Загалом сьогодні на напрямку відбулося 30 атак окупантів. Найбільше – в районах Новоолександрівки  та Нетайлового.
  • На Курахівському напрямку Сили оборони успішно відбили 7 ворожих атак. Противник намагався потіснити наших захисників в районах Георгіївки, Новомихайлівки та Красногорівки.
  • На Времівському напрямку зафіксовано 6 безуспішних штурмових дій ворога біля Старомайорського. Загарбники отримали гідну відсіч та відійшли.

Генштаб інформує, що на решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала. 

Зазначається, що окупанти переважно діють групами піхоти до 1-2 мотострілецьких відділень. 

Але “наші воїни продовжують впевнено стримувати ворога та завдавати йому максимальних втрат”.

Читайте: Найбільша активність боїв фіксується на Харківському, Краматорському та Покровському напрямках, – Генштаб

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб ЗСУ здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб ЗСУ

Читайте: 100 окрема механізована бригада ЗСУ запрошує на службу в підрозділах бригади

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4