Генштаб ЗСУ про фронт: 28 червня росармія атакує на Покровському та Сіверському напрямках

Генштаб ЗСУ про фронт: 28 червня росармія атакує на Покровському та Сіверському напрямках

Найбільшу активність з початку доби 28 червня 2024 року російські загарбники проявляють на Покровському та Сіверському напрямках фронту. Загальна кількість бойових зіткнень збільшилась станом на 16 годину до 81. Майже по всій лінії фронту ворог активно застосовує авіацію. 

Про це КВ дізналася з повідомлення Генштабу.

“Оперативна інформація станом на 13.00 28.06.2024 щодо російського вторгнення” свідчить про те, що “найбільшу активність з початку доби російські загарбники проявляють на Покровському та Сіверському напрямках. Загальна кількість бойових зіткнень збільшилась до 81. Майже по всій лінії фронту ворог активно застосовує авіацію. Підрозділи Сил оборони жорстко відповідають на штурмові й наступальні дії загарбників, знищують їхню піхоту та техніку”.

Про інші оперативні напрямки фронту повідомляється таке, дослівно: 

  • десять разів за сьогодні загарбницька армія за підтримки авіації атакувала підрозділи Сил оборони в районах Невського, Макіївки, Торського та Серебрянського лісу на Лиманському напрямку. Дев’ять штурмових дій наші воїни відбили, одне боєзіткнення ще триває. 
  • На Сіверському напрямку  окупанти продовжують проявляти активність поблизу Білогорівки, Спірного, Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Роздолівки та Виїмки. Від початку доби кількість боєзіткнень тут зросла до 19. По населених пунктах та позиціях наших військ інтенсивно працює ворожа авіація. 14 атак російських загарбників відбито, п’ять – ще продовжуються. 
  • Не полишають окупанти спроб вклинитися в нашу оборону на Краматорському напрямку.  Українські військові відбили один штурм противника. В районах Часового Яру, Нового та Іванівського продовжуються три боєзіткнення. 
  • Не збавляє ворог темпів наступальних дій також на напрямку Горлівка – Торецьк. Авіація російських окупантів завдає ударів керованими авіаційними бомбами.  Сили оборони організовано стримують штурмові дії противника, шість атак відбито, ще один бій продовжується. 
  • На Покровському напрямку від початку доби  російські окупаційні війська 21 раз атакували позиції українських воїнів неподалік Воздвиженки, Новоолександрівки, Прогресу, Новоселівки Першої та Уманського.  На даний час наші оборонці відбили вже 13 ворожих атак, ще вісім – тривають. 
  • На Курахівському напрямку без успіху завершились п’ять штурмових дій агресора поблизу Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки, одне боєзіткнення ще триває. Втрат позицій не допущено.
  • На Придніпровському напрямку ворог теж безуспішно тричі атакував наших оборонців поблизу Кринок. Населені пункти Ольгинка та Тягинка зазнали удару КАБами.  

На решті напрямків обстановка без особливих змін. 

Тим часом КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб ЗСУ здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб ЗСУ

Читайте: 100 ОМБ запрошує на службу в одній з кращих бригад ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ, автор не вказаний

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4