Глобальний технічний збій став причиною проблем із послугами “Vodafone Україна”, “Нової пошти” та Sense Bank

Глобальний технічний збій став причиною проблем із послугами "Vodafone Україна", "Нової пошти" та Sense Bank

“Vodafone Україна”, другий за величиною оператор мобільного зв’язку в країні, повідомило, що у зв’язку зі збоєм у роботі глобальних інформаційних систем у всіх регіонах України вранці п’ятниці, 19 липня, спостерігалися складнощі з отриманням послуг компанії.

Про це КВ стало відомо з повідомлення “Інтерфакс-Україна”.

“Сьогодні вранці протягом години спостерігалися складнощі в отриманні послуг у частини абонентів Vodafone у всіх регіонах України. Фахівці компанії оперативно зреагували на ситуацію, з 9:20 надання всіх основних послуг поступово відновлюється”, – повідомили в пресслужбі компанії у відповідь на запит агентства.

Раніше про технічний збій, що вплинув на клієнтські сервіси, повідомили в групі компаній “Нова пошта”.

“Робота всіх клієнтських систем та сервісів відновлена. Вибачте за незручності. Чекаємо вас у наших відділеннях та біля поштоматів”, – повідомила компанія в телеграмі.

Тимчасові технічні труднощі також сталися в Sense SuperApp.

Згідно з повідомленням, там не відображаються, картки та рахунки, не працюють перекази, оплата послуг та обмін валют.  Крім того, в застосунку неможливо купити облігації та відкрити депозити й кредити.

ЗМІ повідомляють, що ІТ-збої сталися по всьому світу через програмне забезпечення CrowdStrike, яке встановлене на компʼютерах з Windows.

Читайте: СБУ ідентифікувала хакерів російського гру, які атакували “Київстар”

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Ірпінь
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Ірпінь
09:00 Загальна сума публічних замовлень Ірпеня в липні сягла 44,33 млн гривень. Більше третини цих грошей направили на другу спробу будівництва станції знезалізнення по…
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
09:00 ДБР розслідує факти можливих порушень законодавства при будівництві “апартамент-готелю” на вул. Курганівській (місцевість Звіринець, Печерський район). Наразі слідчі встановили, що ця забудова здійснюється…
Вартість будівництва укриття столичної гімназії “Нивки” зросла вдвічі
Вартість будівництва укриття столичної гімназії “Нивки” зросла вдвічі
09:00 Київ продовжує працювати над забезпеченням навчальних закладів укриттями, але не завжди заявлені плани співвідносяться із наявним фінансуванням. Нещодавно освітнє управління Шевченківського району столиці…
Banner
QlU7mDx4