Ірпінь відновлюється з підтримкою держави та міжнародних партнерів, – Андрій Кравчук

Ірпінь відновлюється з підтримкою держави та міжнародних партнерів, - Андрій Кравчук

Перший заступник голови Ірпінського міської громади Андрій Кравчук відзвітувався щодо відновлення соціальної інфраструктури Ірпеня, постраждалої внаслідок російської агресії у лютому-березні 2022 року. За рахунок резервного фонду держбюджету та партнерства з міжнародними організаціями в Ірпені вже вдалося відновити низку освітніх закладів, медзакладів та стадіон. У планах – реконструкція музичної школи ім. Вериківського, гімназії “Освіта” та створення Irpin Art Centre.

Про це KВ дізналася із повідомлення першого заступника голови Ірпінської міської громади Андрія Кравчука в Facebook. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“По відновленню соціальної сфери вдалося зробити надзвичайно багато, як за рахунок резервного фонду державного бюджету, так і за рахунок партнерства з міжнародними організаціями. Ліцей № 12 “Лінгвіст” по вулиці Заріфи Алієвої з перших тижнів після деокупації міста взявся відновлювати БФ “Сокар Благо” та компанія SOCAR. Не дивлячись на те, що в школу було до 10 прямих “прильотів”, даний заклад освіти був відновлений до 1 вересня 2022 року. Це був капремонт покрівлі, заміна вікон та внутрішній ремонт. Цього літа було проведено утеплення фасаду”, – розповів він.

І додав, що спільно з Socar громада планує провести низку робіт в поліклініці і новому медцентрці на Садовій, 38. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Відновлення Ірпеня серйозно підтримала міжнародна організація ЮНІСЕФ. Завдяки фінансуванню ЮНІСЕФ у розмірі 4,6 млн доларів вже завершується капітальний ремонт Ірпінського ліцею № 3 – найбільш постраждалого загальноосвітнього закладу нашої громади. Його буде відкрито вже 16 вересня. Також ЮНІСЕФ допоміг в облаштуванні 10 укриттів в Ірпені на загальну суму 34,1 млн гривень”, – зауважив Кравчук.

Ірпінь відновлюється з підтримкою держави та міжнародних партнерів, - Андрій Кравчук

Наприклад, Уряд Литви взявся за відбудову дитячого садочку “Радість” (нині “Рута”) по вулиці Миру в мікрорайоні БКЗ. Там був повністю зруйнований харчоблок і сильно постраждав основний корпус.

“Литовці виділили 3,5 млн євро на його капітальний ремонт. 1 вересня “Руту” урочисто відкрив Президент Литви Ґітанас Науседа та голова КОВА Руслан Кравченко. Завдяки напрацюванням Irpin Reconstruction Summit та Фонду відновлення Ірпеня місто Кашкайш (Португалія) виділило 500 тисяч євро на добудову дитячого садочка “Віночок” по вулиці Київській в Ірпені. Тривають підготовчі роботи з реконструкції садочка “Веснянка” на вулиці Полтавській. 190 млн гривень було виділено Кабміном по держпрограмі Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф”, – наголосив перший заступник.

Ірпінь відновлюється з підтримкою держави та міжнародних партнерів, - Андрій Кравчук

За його словами, у 2022 році за рахунок коштів резервного фонду держбюджету здійснено поточний ремонт покрівлі Ірпінської школи №1 по вулиці Тургенівська, 17 (6,6 млн гривень) та школи №17 (4,5 млн гривень), ремонт покрівлі в садочку №7 “Бджілка” (1,7 млн гривень). А ще – поточні ремонти – садочку “Лісова пісня” на Ярославській (365 тис гривень), школи № 2 по вулиці Тургенівська, 28 (4 млн гривень), садочку №8 “Колібрі” (1,1 млн гривень).

Ірпінь відновлюється з підтримкою держави та міжнародних партнерів, - Андрій Кравчук

“На відновлення “Колібрі”, де було 20 ворожих влучань, турецька компанія “ТІКА” також виділила понад мільйон гривень. Благодійники відновили харчоблок, відремонтували фасад та ігрові кімнати. Люксембурзький червоний хрест допоміг здійснити поточний ремонт дитячої лікарні (ремонт даху, фасаду та внутрішні роботи) і встановив вікна у медцентрі. Міністерство охорони здоров’я виділило 120 млн гривень на добудову медцентру по вулиці Садова, 38”, – додав посадовець. 

198 млн гривень були виділені за програмою Фонду ліквідації наслідків на капітальний ремонт Ірпінської ДЮСШ по вулиці Троїцькій. Відновлені всі 11 амбулаторій, крім Ірпінської амбулаторії в селищі Гостомель по вулиці Свято-Покровська. Там нині ще завершується ремонт покрівлі.

І зауважив, що до відбудови стадіону “Чемпіон” відомим українським футболістом Андрієм Шевченком вдалося залучити фінансування в рамках UNITED24. Наразі з об’єктів соцінфраструктури потребують фінансування на відновлення Центральний будинок культури по вулиці Соборна і будинок культури у Романівці.

Ірпінь відновлюється з підтримкою держави та міжнародних партнерів, - Андрій Кравчук

Із планів, розповів кравчук, передбачена реконструкція музичної школи імені Вериківського, та у разі наявності фінансування, – створення Irpin Art Centre по вулиці Слов’янська. Реконструкції потребує гімназія “Освіта”. Тут влада вивчає можливість добудови третього поверху, а також дитсадка “Джерельце”.

Також Кравчук подякував центральним органам державної влади, Київській ОВА та міжнародним партнерам за допомогу у відновленні Ірпінської громади.

“Від імені Ірпінського міського голови та кожного мешканця громади міста-Героя Ірпінь дякую кожному міжнародному партнеру, центральним органам влади і Київській обласній військовій адміністрації за допомогу, яку вони надали і продовжують надавати нашому місту. Переконаний, що Ірпінь буде відновлено і ми зробимо все для допомоги іншим постраждалим громадам України”, – додав Андрій Кравчук. 

Нагадаємо, що в Ірпінській громаді планують відбудувати 73 приватних будинки, які були пошкоджені внаслідок російської агресії. Відновлення буде відбуватись за рахунок обласного та місцевого бюджету. Загалом в Ірпені внаслідок російських атак було понівечено 3247 житлових будинків.

Читайте: На відбудову Ірпеня потрібно 2 роки і 750 млн доларів, – перший заммера Ірпеня Кравчук


Фото: Facebook

КиївВлада

Автор:
Вероніка Злацька
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4