Ірпінські депутати закликають мера міста врегулювати зарплати виконкому

Ірпінські депутати закликають мера міста врегулювати зарплати виконкому

В Ірпені продовжуються баталії навколо зарплатного фонду виконкому. Депутати Ірпінської міськради закликають мера знову скоротили зарплатний фонд, який у квітні місяці вже був скорочений на 11 млн гривень На останній сесії міськради депутати від партій “Нові Обличчя” та “Європейська Солідарність” закликали очільника громади Олександра Маркушина врегулювати зарплати чиновників та збільшити допомогу захисникам, наголошуючи, що в червні фонд зріс до рекордних 6,5 млн гривень. В ході сесії мер зняв питання оптимізації штату та обмеження премій з порядку денного, у відповідь фракція “Нові Обличчя” залишила засідання на знак протесту.

Про це, як дізналася КВ, йдеться в повідомленні інформаційного агентства ITV.

“У квітні депутати Ірпінської міськради на сесії скоротили зарплатний фонд виконкому на 11 млн гривень до кінця року. За місяць до цього рішення, у березні, на зарплати чиновників пішло 5,8 млн гривень. У травні зарплатний фонд скоротили до 4 млн гривень. Але вже у червні підняли до рекордних 6,5 млн гривень. Зокрема, у червні зарплата зросла у мера Ірпеня Олександра Маркушина”, – йдеться у повідомленні. 

На останній сесії міської ради депутат від партії “Нові Обличчя” Андрій Літвинов закликав чиновників поставити крапку в цій історії, врегулювавши зарплати.

“Знову ми дивимося ці премії, ці зарплати – нічого не міняється. Знову нараховуються по 100, 150, 200 тисяч, при цьому на ЗСУ ми виділяємо ганебні 5-10 млн. Ви вже не боїтеся ні Бога, ні чорта! Закінчуйте цю історію, поставте на голосування, давайте врегулюємо ці зарплати. Поставимо крапку і все”, — заявив він.

Своєю чергою депутатка від партії “Європейська Солідарність”, майор ЗСУ Альона Павлова закликала мера міста шляхом скорочення зарплат збільшити допомогу захисникам.

“Як виконуюча обов’язків голови бюджетної комісії я завжди говорила, що потрібно збільшувати і збільшувати (ред. допомогу захисникам)! За рахунок скорочення тих моментів, які ми можемо зробити”, – наголосила Павлова.

Згідно з повідомленням, мер зняв питання оптимізації штату виконавчого комітету Ірпінської міськради та обмеження премій чиновників із порядку денного.

“Нашою фракцією було ініційовано питання, що були внесені до порядку денного сесії на розгляд депутатського корпусу. Вони пройшли всі комісії, були розглянуті, підтримані і мали виноситися на сесійне засідання. Але за хвилину до сесії міський голова зібрав голів фракцій і повідомив, що ці питання він виключає з порядку денного. Ми вважаємо, що міський голова не може виключати ці рішення самостійно. Тому наша фракція залишила засідання сесії”, – заявив очільник фракції “Нові Обличчя” в Ірпінській міськраді Олександр Пащинський на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомив на своїй сторінці в Telegram голова Ірпінської громади Олександр Маркушин, 26 липня відбудеться 42 позачергова сесія ради, на якій таки мають розглянути штатний розклад та ефективність роботи.

“…розглянемо разом з депутатським корпусом, аби врешті відкинути маніпуляції навколо скорочення третини працівників виконавчих органів Ірпінської міської ради.

Наші народні обранці зможуть ознайомитись з реальним станом справ. Побачити рівень навантаження і дефіциту спеціалістів перед тим, як із заплющеними очима називати цифри скорочення, без жодного аргументу”, – написав Маркушин.

Нагадаємо,  що урегулювання зарплат працівників виконкому знову викликало суперечки у депкорпусі Ірпінської міськради. У ході 42 сесії, яка відбулася 19 липня, депутат Андрій Літвинов (“Нові Обличчя”) закликав владу врегулювати зарплати, які депутат називає незмінно високими “на тлі недостатнього фінансування ЗСУ”. 

Читайте: В Ірпінській міськраді знов спалахнув скандал через зарплати

Фото: mykyivregion

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4