Кабмін призначив виконувачів обов’язків звільнених міністрів агрополітики та відновлення

Кабмін призначив виконувачів обов’язків звільнених міністрів агрополітики та відновлення

Кабінет міністрів України (КМУ) тимчасово поклав виконання обов’язків міністра аграрної політики та продовольства України на Тараса Висоцького (на колажі ліворуч), а обов’язків міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України (Мінвідновлення) – на Василя Шкуракова (на колажі праворуч). Повноправні міністри були раніше звільнені з посад Верховною Радою (ВР).

Про це КВ дізналася з повідомлення представника уряду в парламенті Тараса Мельничука за підсумком засідання КМУ під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 14 травня 2024 року.

“Тимчасово покладено виконання обов’язків:

  • Міністра аграрної політики та продовольства України на Висоцького Тараса Миколайовича;
  • Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України на Шкуракова Василя Олександровича”, – сказано в повідомленні.

Висоцький з 2021 року обіймає посаду першого заступника міністра агрополітики, до того з 2019 року він був заступником міністра. Посадовця підозрюють у розтраті понад 62 млн гривень під час закупівель продуктів в якості гуманітарної допомоги. 

Шкураков із 2021 року – перший заступник міністра інфраструктури, до того з 2020 року обіймав посаду заступника глави відомства. У 2018-2020 роках він був заступником міністра фінансів, декілька місяців 2020 року – першим заступником глави відомства.

Сьогоднішнім кадровим рішенням уряду передували відставки: 9 травня ВР звільнила Олександра Кубракова з посади Віце-прем’єр-міністра з відновлення України- Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України (Кубраков казав, що з ним це рішення не обговорювали), а Миколу Сольського позбавила посади міністра аграрної політики та продовольства (він сам пішов у відставку, що сталося після підозри на його адресу з боку правоохоронців).

Читайте: НАБУ викрило міністра аграрної політики Сольського на заволодінні державною землею

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
09:00 Головне управління Нацполіції Києва розслідує факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при проведенні капітальних ремонтів мереж вуличного освітлення на 13 вулицях в…
Banner
QlU7mDx4