Капітана зс рф, який під час окупації Київщини вбив мирного пенсіонера, засудили до довічного ув’язнення

Капітана зс рф, який під час окупації Київщини вбив мирного пенсіонера, засудили до довічного ув'язнення

Суд заочно визнав винним у воєнних злочинах тимчасово виконуючого обов’язки начальника розвідки бригади – військовослужбовцю 64 окремої мотострілецької бригади збройних сил рф, який у спину розстріляв 70-річного мешканця Київщини. Його засуджено до довічного позбавлення волі. 

Про це KВ дізналася із повідомлення пресслужби Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення Служби безпеки України (СБУ), мова йде про російського капітана Дмитра Дьоготя, який причетний до масових вбивств цивільного населення в Україні.

Згідно повідомлення, йому призначено покарання – довічне позбавлення волі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Прокурори у суді довели, що засуджений у березні 2022 року, перебуваючи в тимчасово окупованому селі Гавронщина Бучанського району, спільно з іншими військовослужбовцями збройних сил рф направив автоматичну зброю на 70-річного беззбройного мирного мешканця, який йшов вулицею”, – розповіли у Київській обласній прокуратурі.

У пресслужбі додали, що злочинець заборонив потерпілому подальший рух, після чого вдарив його прикладом зброї у щелепу, від чого чоловік впав на землю. Капітан з автомата здійснив три смертельні постріли у безпорадного чоловіка.

Нагадаємо, за погрози вбивством та пограбування у березні 2022 року мирних мешканців села Богданівка Броварського району військового рф засуджено до 12 років тюрми. У суді було доведено, що під час окупації села рашист з поплічниками вдерлися до приватної садиби, побили та пограбували власника. Також окупанти обікрали крамницю, яка знаходилась на подвір’ї, вкрадене розділили між собою.

Читайте: За фактом розстрілу окупантами беззбройних військовослужбовців ЗСУ розпочато розслідування – Офіс генпрокурора

Фото: СБУ 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4