Керівників київського пологового будинку №3 Назарія Гичку та Тетяну Фурсу-Совгирю публічно звинувачено у незаконному звільненні співробітників та побитті завідуючого жіночою консультацією (відео)

Керівників київського пологового будинку №3 Назарія Гичку та Тетяну Фурсу-Совгирю публічно звинувачено у незаконному звільненні співробітників та побитті завідуючого жіночою консультацією (відео)

В.о. директора комунального некомерційного підприємства “Київський міський пологовий будинок №3” (КНП “КМПБ №3”) Назарія Гичку публічно звинувачено у незаконному звільненні головної акушерки Олену Белько та завідуючого жіночою консультацією Сергія Бакшеєва, звільненні доктора Олега Чеботарьова, щоб його місце зайняв син подруги заступниці головного лікаря Наталії Кухарчук, заступника директора з технічної частини Сергія Сівіріна, а також відстороненні від виконання обов’язків завідувача відділення інтенсивної терапії ВІталія Фоменка та голови профспілки Марини Пучко. Крім того, Назарія Гичку та його заступницю Тетяну Фурсу-Совгирю, яка у відкритих режстрах також вказано керівником КНП “КМПБ №3” (на фото праворуч) звинувачено в тому, що вони найняли двох осіб, які біля центрального входу до пологового будинку побили Сергія Бакшеєва та погрожували йому вогнепальною зброєю за його громадянську позицію. За словами лікаря, фактично накази про звільнення та відсторонення лікарів пише заступниця директора КНП “КМПБ №3 Наталія Кухарчук. А Департамент охорони здоров’я Київської міськдержадміністрації (КМДА) на чолі з Валентиною Гінзбург (на фото в центрі) покриває ці брудні історії на користь Назарія Гички (на фото ліворуч) та Тетяни Фурси-Совгирі (на фото праворуч).

Про це KВ стало відомо з допису на Facebook-сторінці акушера-гінеколога Сергія Бакшеєва та його відеозвернення на Youtube-сторінці.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Сергій Бакшеєв повідомив, що в суботу, 16 квітня, з посади головної акушерки КНП “КМПБ №3” було звільнено Олену Белько, яка працювала в цьому пологовому будинку 19 років. .

Звільнення, за словами Бакшеєва, сталось через конфлікт керівництва КНП “КМПБ №3” з колективом пологового будинку, який розпочався ще до війни. “Я, Сергій Бакшеєв, та головна акушерка Ольга Белько підтримали колектив, а не адміністрацію!”, – пояснив причини звільнення Сергій Бакшеєв.

Він наголосив, що спочатку його зняли з посади завідуючого жіночої консультації. “Потім Назарій Гичка та Тетяна Фурса (Фурса-Совгиря, – КВ) наняли двох людей, які побили мене на центральному вході пологового будинку та при всіх, витягнувши пістолет та приставивши до моєї голови, погрожували: “Ну что, сука, не будешь теперь писать свои посты в Фейсбуке!”, а потім мене було відправлено у “простій””, – повідомив лікар-гінеколог.

Після цього, наголосив акушер-гінеколог, було звільнено заступника директора з технічної частини Станіслава Сівіріна “за те, що він відмовився стерти записи мого побиття з камер спостереження на сервері. “Дякуючи знайомим хакерам, записи досі залишились на сервері, але адміністрація КНП “КМПБ №3” не надає записи поліції, навіть при зверненні поліції, та розповсюджує інформацію про мій особистий конфлікт з Назарієм Гичкою у зв’язку з перерозподілом ринку репродуктології”, – зазначив Сергій Бакшеєв.

Потім, за його словами, було звільнено доктора Олега Чеботарьова, “щоб сина подруги [заступниці директора пологового будинку з якості та розвитку] Наталії Кухарчук, який молодий та ще нічого не навчений лікар (ані УЗД, ані гінекологічних операцій) взяти на повну ставку”. “Це під час війни, коли кожна професійна рука, як золото”, – наголосив Сергій Бакшеєв.

В день побиття Сергія Бакшеєва біля центрального входу до пологового будинку лікарі записали звернення до міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка. “Адміністрація [КНП “КМПБ №3”] зараз звільняє та відсторонює від роботи всіх, хто був у тому зверненні: голову профспілки Марина Пучко відправлена не тільки у “простій”, їй заборонено одягати медичну форму у пологовому та приймати пацієнтів; Віталій Фоменко знятий з завідування відділенням інтенсивної терапії та, крім окремих чергувань, не може бути у пологовому будинку”, – повідомив Сергій Бакшеєв.

Він уточнив що у п’ятницю, 15 квітня, Назарій Гичка надав особисте розпорядження зібрати історії ведення вагітних Сергія Бакшеєва та Олени Белько – й роздати їх по різним лікарям, “тому, що ми тепер не зможемо вести вагітних у жіночій консультації. “Зараз у жіночій консультації КНП “КМПБ №3” під спостереженням близько 250 вагітних. У нас з Оленою Белько залишилось у Києві з більше 100 вагітних приблизно 65”, – уточнив лікар-гінеколог.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він нагадав, що конфлікт адміністрації КНП “КМПБ №3” з колективом розпочався до війни. “Ми сподівалися на відкритий конкурс 8-16 березня та перемогу людини з нашого колективу. При цьому хочу зазначити,що я і не збирався балотуватися на посаду директора, мені це не потрібно”, – повідомив Сергій Бакшеєв, додавши, що Назарій Гичка вихвалявся тим, що він “купив собі посаду головного лікаря”. 

“ДОЗ (Департамент охорони здоров`я КМДА, – КВ) продовжує підтримувати дії Назарій Гички та його вірної супутниці Тетяни Фурса по знущанню над колективом пологового будинку №3. І все це реалізовано через накази, які створює Наталія Кухарчук”, – наголосив Сергій Бакшеєв.

На сайті КНП “КМПБ №3” вказано, що його директором є Назарій Гичка. Втім, на ресурсі Opendatabot вказано, що 7 лютого керівником київського пологового будинку №3 стала Тетяна Фурса-Совгиря. Така ж інформація викладена й в аналітичній системі Youcontrol.

В дописі на своїй Facebook-сторінці київський аналітик Володимир Бондаренко зазначив, що львів’янин Назарій Гичка пов`язаний з ТОВ “Корпорація КРТ” братів Дубневичей – відомих схематозників на закупівлях “Укрзалізниці”.

Керівників київського пологового будинку №3 Назарія Гичку та Тетяну Фурсу-Совгирю публічно звинувачено у незаконному звільненні співробітників та побитті завідуючого жіночою консультацією (відео)

Наталія Кухарчук раніше працювала головним спеціалістом відділу медичних кадрів МОЗ. Була звільнена з МОЗ влітку 2020 року.

Про Тетяну Фурсу-Совгирю нічого, крім вказаного про неї на офіційному сайті КНП “КМПБ №3”, невідомо.

За охорону здоров`я та стан медичних закладів в Києві з жовтня 2017 року відповідає директорка Департаменту охорони здоров`я КМДА Валентина Гінзбург.

Читайте: Директорка Олександрівської лікарні перешкоджає прийняттю гуманітарної допомоги для хворих, – Дворецька

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Автор:
Олексій Алтинов
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4