Керівництво ДП “Антонов” судитимуть за перешкоджання військовим, унаслідок чого ворог знищив “Мрію”

Керівництво ДП “Антонов” судитимуть за перешкоджання військовим, унаслідок чого ворог знищив “Мрію”

Прокурори Спеціалізованої прокуратури в сфері оборони Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора державного підприємства та його заступника за фактом перешкоджання законній діяльності інших військових формувань, вчиненому в особливий період, у співучасті, що призвело до знищення літака Ан-225 “Мрія”, а також інших літаків, які там перебували.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Офісу генпрокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Розслідуванням встановлено, що під час повномасштабного вторгнення рф на територію України керівники ДП “Антонов” перешкоджали військовим Національної гвардії України у виконанні ними своїх службових обов’язків з охорони та оборони об’єкту – аеропорту в смт Гостомель.

“Вони недопустили військовослужбовців Нацгвардії на територію аеропорту та категорично заборонили обладнати позиції, інженерні та фортифікаційні споруди для виконання бойових завдань”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що умисне зволікання керівників держпідприємства у допущенні військових на територію аеропорту надало можливість ворогу нанести вогневе ураження по особовому складу, літакам, автотранспортним засобам та спорудам летовища. Внаслідок ворожої атаки 27 лютого 2022 року було знищено літак Ан-225 “Мрія”, а також інші літаки, які там перебували.

Дії обвинувачених призвели до втрати контролю над стратегічним та військовим об’єктом з подальшою тимчасовою окупацією прилеглих до смт Гостомель населених пунктів Київської області та створили загрозу національній безпеці України.

Наразі обвинувачені (за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 114-1 КК України) перебувають під вартою.

У повідомленні не вказують прізвища підозрюваного але, за даними попередніх повідомлень, мова йде про колишнього генерального директора ДП “Антонов” Сергія Бичкова.

Як інформувала KВ, 29 березня 2022 року ДК “Укроборонпром” відсторонив Сергія Бичкова від виконання ним повноважень генерального директора ДП “Антонов”.

Читайте: Служба безпеки затримала екс-директора ДП “Антонов” Бичкова, через дії якого знищили “Мрію”

Нагадаємо, 27 лютого 2022 р. стало відомо, що окупанти знищили флагман української авіації – легендарний літак Ан-225 “Мрія”. Це сталося на аеродромі “Антонов” у Гостомелі під Києвом, де й знаходився літак. Згодом, у березні, держпідприємство “Антонов” оголосило збір коштів на відновлення легендарного літака. Президент Зеленський під час онлайн-зустрічі з українськими студентами повідомив, що Україна має намір побудувати ще один літак “Мрія”. 

Водночас, командир Ан-225 “Мрія” Дмитро Антонов заявив, що знищення літаків в Гостомелі сталося через службову недбалість.

Читайте: Командир Ан-225 “Мрія” Дмитро Антонов вважає, що втрата літаків у Гостомелі – це наслідок “службової недбалості”

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Геннадій Олійников
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4