Заступника начальника Центральної ВЛК медсил ЗСУ викрили на хабарях від ухилянтів (фото)

Заступника начальника Центральної ВЛК медсил ЗСУ викрили на хабарях від ухилянтів (фото)

Служба безпеки України (СБУ) спільно з ДБР викрила на системній корупції  заступника голови центральної військово-лікарської комісії (ЦВЛК) Медичних сил ЗСУ. Посадовець за хабарі пропонував ухилянтам виготовлення довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, заступник  голови ЦВЛК налагодив механізм отримання грошей від громадян призовного віку. За різні суми хабарів він “пропонував” чоловікам ухилитися від проходження строкової військової служби в умовах воєнного стану.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що співробітники спецслужби задокументували факт вимагання 5 тис. доларів з призовника. За цю суму службовець обіцяв сприяння у видачі чоловіку висновку комісії про непридатність до військової служби за станом здоров’я з подальшим зняттям з обліку у військкоматі.

Факт передачі першої частини хабара у розмірі 2,5 тис. доларів було зафіксовано правоохоронцями. Співробітники СБУ викрили посадовця на робочому місці під час одержання другої частини коштів.

Надалі, під час обшуків, правоохоронці виявили суми готівки у різній валюті. Сума вилучених коштів еквівалентна понад 5 млн гривень.

Посадовцю повідомлено про підозру у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Наразі вирішується питання щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує покарання до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Медичними силами ЗСУ з 30 липня 2021 року керує генерал-майор медичної служби Тетяна Остащенко.

Раніше поліцейські Києва викрили організовану групу, яка виготовляла документи для переправлення призовників за кордон. За винагороду у розмірі 5 000 доларів брат з сестрою сприяли військовозобов’язаним чоловікам у безперешкодному виїзді за межі України.

Читайте: У Києві за 12 тисяч доларів виготовляли медичні довідки охочим втекти за кордон військовозобов’язаним чоловікам

Фото: СБУ

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4