Керівник апарату КМДА спростовує звинувачення у справі про ухилення від військової служби депутатами Київради

Керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний спростовує звинувачення у справі про ухилення від військової служби депутатами Київради. Також чиновник подав до суду скаргу про вчинення слідчими та прокурором дій, які він розцінює, як процесуальне шахрайство, та які, на його думку, шкодять його діловій репутації. 

Про це, як стало відомо КВ, Дмитро Загуменний повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Другий рік органи слідства вивчають лист, який у квітні 2022 року, на початку повномасштабного вторгнення, коли Києву загрожувала окупація, був направлений на одну з військових частин. Лист, який я не готував і не підписував. Водночас публічні заяви про те, що я нібито сприяв підготовці «липових» відряджень депутатів Київради, якими правоохоронні органи супроводжують цю справу, не відповідають матеріалам слідства та скоріше свідчать про політичний тиск і бажання заблокувати роботу апарату міської держадміністрації», – наголосив Дмитро Загуменний.

Він звернув увагу, що, висвітлюючи цю справу, правоохоронці не поширюють інформацію про те, що в цьому процесі він отримав низку виграшних судових рішень. Зокрема, які відмовили стороні обвинувачення у відстороненні його від посади, відмовили в домашньому арешті, відмовили в арешті майна, відмовили в забороні спілкування з працівниками апарату КМДА.

«Чекаємо на суд і сподіваємось на справедливість», – підсумував Дмитро Загуменний.

Як писала КВ, у пресслужбі ДБР наголосили, що три столичних депутати, помічник депутата обвинувачуються в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою, а керівник апарату Київської міської військової адміністрації – у сприянні в ухиленні.

Читайте: Депутати Київради постануть перед судом за ухилення від військової служби

Як інформувала КВ, у серпні 2023 року за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону ДБР повідомило про підозру трьом депутатам Київської міської ради та помічнику депутата Київради в ухиленні від військової служби. За даними слідства, підозрювані впродовж року не з’являлись на військову службу, оформивши відрядження до Київської військової державної адміністрації.

Читайте: Депутатів Київради підозрюють в ухиленні від військової служби, – Офіс генпрокурора

У січні 2024 року правоохоронці завершили досудове розслідування щодо депутатів Київської міської ради, які протягом майже року ухилялися від військової служби.

Читайте: Завершено розслідування щодо депутатів Київради, які ухилялися від військової служби

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4