Керівнику юрфірми повідомлено про підозру в організації незаконного виїзду військовозобов’язаних за кордон

Керівнику юрфірми повідомлено про підозру в організації незаконного виїзду військовозобов'язаних за кордон

У Києві 22-річного директора юридичної компанії підозрюють у сприянні незаконному перетину державного кордону та перешкоджанні діяльності ЗСУ. За даними слідства, він пропонував військовозобов’язаним чоловікам “допомогу” у виїзді за кордон, оцінюючи свої послуги в 10-15 тисяч доларів. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

Про це КВ дізналася із повідомлення (https://t.me/pgo_gov_ua/26120?single) пресслужби Офісу Генерального прокурора.

“За даними слідства, підозрюваний на Інтернет-сторінці очолюваної ним фірми під виглядом надання юридичних послуг шукав військовозобов’язаних чоловіків, які готові платити гроші за незаконний перетин державного кордону України. Він пропонував допомогу в отриманні документів про відстрочку від призову на військову службу, а також сприяння в отриманні потрібних висновків військово-лікарських комісій для зняття з військового обліку”, – розповіли в Офісі Генпрокурора.

Як зазначається, вартість виготовлення документів для зняття з військового обліку або виїзду за кордон підозрюваний оцінював від 10 до 15 тисяч доларів.

“В ході досудового розслідування задокументовано низку фактів отримання ним грошей. Наразі керівнику юридичної фірми повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід”, – додали у пресслужбі.

Раніше КВп овідомила, що народного депутата України та його помічника викрито на повторному сприянні у незаконному перетині кордону (https://kyivvlada.com.ua/news/nardepu-dubinskomu-pidpysano-novu-pidozru-u-spryyanni-v-nezakonnomu-peretyni-kordonu/). Нардепу інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордо, вчинену повторно. Також про підозру повідомлено колишньому помічнику народного “обранця”, який працює головою громадської організації.

Читайте: У Києві затримали адвоката під час отримання 45 тисяч доларів за «білі квитки»

Фото: Офіс Генерального прокурора 

КиївВлада

Владислава Олійник

Рекомендуємо до перегляду
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Banner
QlU7mDx4