Київ отримав від Тайваню перші два генератори високої потужності для міських котелень

Київ отримав від Тайваню перші два генератори високої потужності для міських котелень

Київ отримав перші два генератори високої потужності (300–800 кВА) в рамках виконання меморандуму між Києвом і Тайванем про допомогу столиці щодо придбання альтернативних джерел живлення для обігріву мешканців. 

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Перші два генератори вже передали “Київтеплоенерго”, їх використають у міських котельнях. Загалом в рамках проекту передбачається передача близько 20 генераторів для живлення об’єктів критичної інфраструктури столиці. Ми дуже вдячні нашим партнерам за підтримку Києва та України”, – заявив мер Києва Віталій Кличко.

Як зазначили у КМДА, у грудні минулого року Київ та Тайвань підписали меморандум про взаєморозуміння щодо допомоги столиці України в придбанні дизельних електрогенераторів за сприяння пожертви Міністерства закордонних справ Тайваню. Ініціатором такої співпраці і одним із підписантів меморандуму став засновник Фонду “Дарничани”, депутат Київради Григорій Маленко.

У рамках меморандуму Фонд “Дарничани” отримує від Китайської республіки 1 мільйон доларів для придбання та передачі на баланс міста альтернативних джерел живлення. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У столичній адміністрації нагадали, що завдяки активній міжнародній допомозі вдається посилити роботу систем життєзабезпечення в умовах відключень електроенергії. Вже понад півсотні котелень, що залежать від наявності електроенергії, вдалось забезпечити генераторами для безперебійної роботи.

Окрім цього, майже 140 бюветних комплексів також працюватимуть від генераторів, щоб у містян був запас питної води у випадку тривалої відсутності електроенергії.

Також Київ збільшує кількість пунктів обігріву, що оснащені генераторами та іншим необхідним обладнанням. Нові пункти, де люди можуть підзарядити гаджети та зігрітись у випадку відсутності електроенергії та теплопостачання, додались у Голосіївському, Дніпровському, Оболонському, Святошинському та Подільському районах.

Загалом у столиці працюють уже 530 пунктів міста та ДСНС, а також понад сотня пунктів, функціонування яких забезпечує бізнес.

Нагадаємо, станом на ранок 2 січня ситуація в енергосистемі України залишається контрольованою. Проте внаслідок нічної атаки ускладнилась ситуація з електропостачанням у Києві та центральному регіоні, у зв’язку з чим застосовуються аварійні відключення. 

Читайте: У Києві та центральному регіоні внаслідок нічної атаки ускладнилась ситуація з електропостачанням, -“Укренерго”

Фото: пресслужба КМДА.

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4