Київська ГЕС витримає ракетні удари – Укргідроенерго

Київська ГЕС витримає ракетні удари - Укргідроенерго

В Укргідроенерго кажуть, що можливі пошкодження внаслідок ракетного ураження не спричинять катастрофічних наслідків для Київської ГЕС. Критичної загрози для населення теж не прогнозують.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Укргідроенерго.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Зважаючи на поширення у мережі Інтернет маніпулятивних оцінок щодо катастрофічних наслідків прориву греблі Київського гідровузла, який можливий внаслідок завдання російськими військами ракетного удару по гідротехнічній споруді, повідомляємо наступне.

…Щодо можливих сценаріїв ракетного обстрілу російськими військами греблі Київського гідровузла, критичної загрози для населення не прогнозується”, – заявили в гідрогенеруючій компанії.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В офіційному повідомленні сказано, що оскільки сама станція та гребля були спроєктовані і побудовані у 60-х роках минулого століття “з урахуванням тогочасних загроз”, “зі значним запасом міцності та стійкості”, зруйнувати чи суттєво пошкодити масивні гідротехнічні споруди ураженням ракетою “не так просто”. 

“У випадку ж пошкодження металевих затворів греблі, може відбуватися поступовий неконтрольований витік води з Київського водосховища, внаслідок чого відбудеться короткочасне підтоплення деяких територій в нижньому б’єфі гідровузла. Зони підтоплення  будуть незначними і відомі службам ДСНС та місцевим органам влади, тому місцеві мешканці будуть повідомлені завчасно”, – йдеться у заяві Укргідроенерго.

Як інформувала KВ, ПрАТ “Укргідроенерго” подало позов до Європейського Суду з прав людини проти російської федерації щодо компенсації збитків, нанесених Каховський гідроелектростанції та недобудованій вітровій електростанції на острові Зміїний. Сума завданих збитків оцінюють в 17 млрд гривень. 

Читайте: “Укргідроенерго” подасть позов до ЄСПЛ проти рф щодо компенсації збитків, завданих Каховській ГЕС

Фото: Укргідроенерго

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4