Правоохоронці викрили злочинну схему при закупівлі Київської ОДА медобладнання для боротьби з коронавірусом

Правоохоронці викрили злочинну схему при закупівлі Київської ОДА медобладнання для боротьби з коронавірусом

Офіс Генерального прокурора викрив злочинну схему заволодіння державними коштами при закупівлі медичного обладнання. Збитки, спричинені Київській обласній державній адміністрації, становлять 8,5 млн гривень. Загалом держава зазнала фінансових втрат на понад 31,6 млн гривень.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Офісу Генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

«Група осіб, використовуючи спрощений режим закупівель, спричинених пандемією Covid-19, організувала схему медичного обладнання за державні кошти за закупівлею цінами», – йдеться в повідомленні.

Як наголосили у пресслужбі, відповідно до цієї групи входили службові особи Департаменту охорони здоров’я 11 облдержадміністрацій та ряду комерційних підприємств, підконтрольних громадянину рф.

«Відповідно до договорів, укладених керівником комерційного підприємства зі службовими особами Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, це підприємство поставило за державні кошти 49 апаратів ультразвукової діагностики на загальну суму 86,7 млн ​​грн, у тому числі 11 апаратів для лікарень Київської області», – розповіли в Офісі Генпрокурора.

Як зазначається, вартість одиниці обладнання коливалася від 1,7 до 1,9 млн гривень. 

«При цьому учасники злочину штучно завищили вартість кожного апарату від 600 до 700 тисяч гривень. Крім того закуплене медобладнання було недоукомплектовано необхідними елементами для можливості збільшення зображення та акумуляторів для забезпечення автономної роботи під час використання», – додали в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В Офісі Генерального прокурора зауважили, що збитки, спричинені Київській облдержадміністрації, становлять 8,5 млн гривень. 

Загальна вартість збитків державі становить понад 31,6 млн гривень.

Відомо, що правоохоронці провели обшуки на території м. Києва, Київської, Харківської та Полтавської областей за місцем проживання комерційних підприємств, а також за місцем проживання їх службових осіб, засновників та фактичних керівників. 

“Під час обшуків виявлено фінансово-господарські документи, статутні документи юридичних осіб, задіяних під час вчинення злочину. За місцем проживання фактичного керівника цих юридичних осіб видано та вилучено документи, а також паспорти громадянина рф та отримані ним нагороди рф”, – прокоментували в пресслужбі. .

І додали, що колишній уповноваженій особі з проведення закупівель у Департамент охорони здоров’я Київської ОДА повідомлено про факт службового підроблення.

Читайте: Керівнику фірми-постачальника вакцини від ящура повідомляється про враження за оборудку кількарічної давнини

Фото: Офіс Генерального прокурора 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4