Кількість бойових зіткнень сьогодні, 24 вересня, зросла до 83, – Генштаб ЗСУ

Кількість бойових зіткнень сьогодні, 24 вересня, зросла до 83, - Генштаб ЗСУ
Сили оборони України стримують наступ російських окупантів та вживають усіх необхідних заходів для недопущення просування противника в глиб української території. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 83.
Про це, як стало відомо КВ, повідомляє Генштаб ЗСУ.

“Сьогодні ракетних ударів з території російської федерації зазнали прикордонні села Сумської області Хотінь та Коршачина (ймовірно окупанти застосували ракети ЗРК С-300). Водночас, від вогню ворожої артилерії та мінометів на Харківщині Чернігівщині та Сумщині постраждали громади населених пунктів, зокрема, Сопич, Велика Писарівка, Лугівка, Угроїди, Бруски, Тимофіївка, Іскрисківщина та Білопілля”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 16:00:
  • На Куп’янському напрямку російські окупанти сім разів атакували Сили оборони в районах  Андріївки, Лозової та Стельмахівки. Два боєзіткнення ще тривають. По Петропавлівці ворожа авіація завдала ударів шістнадцятьма   НАРами.
  • На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила 15 атак на позиції українців поблизу населених пунктів Дружелюбівка, Греківка, Чернещина, Невське, Торське та Новосадове. Десять боїв завершилися, ще п’ять – тривають. Українські воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу втрат.
  • На Краматорському напрямку від початку доби підрозділи Сил оборони відбивали дев’ять атак російських загарбників поблизу Миньківки, Калинівки, Білої Гори та Ступочок.  П’ять ворожих штурмів ще продовжуються. Авіація окупантів завдала ударів  НАРАми по Андріївці. 
  • На Торецькому напрямку агресор сім разів намагався вклинитися в нашу оборону в районах населених пунктів Торецьк і Щербинівка. П’ять боєзіткнень ще тривають. Ворог активно застосовує авіацію.
  • На Покровському напрямку російські загарбники здійснили 15 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоторецька, Новогродівки, Красного Яру, Маринівки та Миколаївки. Сили оборони стримують натиск та відбили 13 атак противника, два боєзіткнення – ще  тривають.
  • На Курахівському напрямку ворожа армія атакувала 12 разів у бік населених пунктів Цукурине, Желанне Друге, Георгіївка, Дальнє та Костянтинівка.   Дев’ять  спроб окупантів просунутися вперед вже відбито.
  • На Времівському напрямку продовжуються чотири ворожі атаки у бік Павлівки, Водяного та Вугледара.
  • На Гуляйпільському напрямку російські загарбники обстріляли НАРАми Білогір’я.

Як повідомили аналітики DeepState, сили Оборони України звільнили територію агрегатного заводу у Вовчанську. Ворог окупував Українськ, а також просунувся біля Пречистівки, Селидового, Невельського, в Желанному Першому та Невському.

Читайте: Збір триває: безпілотник “Крило” допоможе 100 ОМБ ЗСУ відправити до пекла ще більше москалів

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES. Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Фото:DeepState

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
09:00 Столична міськрада затвердила цільову програму “Охорона та збереження культурної спадщини”, яка розрахована на період 2025–2027 років. На її реалізацію планується витратити 1,17 млрд…
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Banner
QlU7mDx4