Киянам нагадали, що кампанія декларування доходів триває до 1 травня

Киянам нагадали, що кампанія декларування доходів триває до 1 травня

Головне управління ДПС у Києві нагадала мешканцям, що до 1 травня триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року.

Про це, як стало відомо KВ, повідомляє КМДА з посиланням на Головне управління Державної податкової служби у Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Зокрема, до цього терміну мають подати декларації фізичні особи – підприємці (крім тих, хто обрали спрощену систему оподаткування) та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність. Якщо ж останній день строку подання припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем вважається наступний за ним банківський день”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За інформацією Головного управління, для зручності платника податків є кілька способів подачі податкової декларації про майновий стан і доходи:

  • особисто або уповноваженою особою;
  • поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення строку подання;
  • засобами електронного зв’язку.

В електронному кабінеті платника створено сервіс “Податкова декларація про майновий стан і доходи”, за допомогою якого можна частково автоматично заповнити декларацію.

Електронний сервіс також дає змогу сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, зокрема для використання права на податкову знижку.

Часткове автоматичне заповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.

Використання цього електронного сервісу скорочує час і витрати при поданні податкової декларації, мінімізує помилки при заповненні декларації, дозволяє подати копії первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.

Детальніше про граничні строки, нюанси заповнення податкової декларації і податкову знижку для фізичних осіб – на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024.

Читайте: В Україні з’явилося майже три тисячі нових мільйонерів

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4