Кияни знову можуть перевіряти показання лічильника тепла свого будинку та коректність нарахувань, – КМДА

Кияни знову можуть перевіряти показання лічильника тепла свого будинку та коректність нарахувань, - КМДА

Із лютого 2023 року столичні комунальники відновлюють практику залучення клієнтів до процесу щомісячного зняття показань будинкових лічильників, які використовуються для розрахунку вартості тепла. З початку опалювального сезону 2022/23 ця практика була тимчасово призупинена через безпекові обставини та вимкнення електроенергії.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Зі стабілізацією ситуації в енергетичному секторі “Київтеплоенерго” у повному обсязі відновлює зняття показань разом з киянами”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що усі охочі перевірити показання лічильника тепла свого будинку та коректність нарахувань за опалення відтепер знову можуть це робити щомісяця разом з представником комунального теплопостачального підприємства. Для цього потрібно подати заявку до Центральної диспетчерської ЖКГ 1557 за номером телефону – (044) 500 1557 (з мобільного) та 1557 (зі стаціонарного) або на сайті диспетчерської служби. Зареєструватись можна також за електронною адресою СП “Енергозбут” КП “Київтеплоенерго”.

У КМДА зауважили, що 90% житлових будинків Києва обладнані будинковими приладами обліку. Майже 50% з них мають вбудовані модеми для дистанційної передачі даних про обсяги спожитої теплоенергії. Мешканці будинків, де лічильники не мають модемів, можуть долучатися до спільного зняття показань в останню декаду кожного місяця опалювального сезону. Якщо ж лічильник обладнаний модемом, то інформація буде надсилатись представникам будинку за допомогою SMS або електронної пошти.

Нагадаємо, столичний комунальний концерн “Центр комунального сервісу” (ЦКС) пропонує киянам скористатися механізмом розстрочки боргів за житлово-комунальні послуги. Договір з реструктуризації можна укласти в будь-якому сервісному центрі за попереднім записом та дистанційно.

Читайте: У Києві ОСББ встановило сонячні панелі, щоб при відключеннях електрики могли працювати теплопункт і ліфти

Фото: “Вечірній Київ”

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4