Киянину, який намагався збити ворожий дрон з власного балкону, повернули зброю

Киянину, який намагався збити ворожий дрон з власного балкону, повернули зброю

Печерський районний суд Києва закрив адміністративне провадження стосовно киянина, який в листопаді 2022 року стріляв з пістолету в російський безпілотник з балкона багатоповерхівки. Суд постановив, що дії чоловіка було “усунення небезпеки, що загрожувала життю та здоров’ю осіб”, а також йому було повернуто пістолет “Форт 12Р”.

Про це KВ стало відомо з постанови Печерського районного суду міста Києва. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

В постанові суду відзначається, що киянин 4 листопада 2022 року о 21:35 здійснив кілька пострілів з балкону будинку з травматичної зброї, чим скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ст. 174 КУпАП (Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку – KВ). 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм Подписаться


В судовому засіданні чоловік просив закрити провадження у справі, посилаючись на те, що він побачив літаючий об’єкт схожий на ворожий дрон та здійснив постріл вгору з балкону своєї квартири для захисту будинку та жильців.


“Вивчивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що чоловік скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ст.174 КУпАП, однак, враховуючи, що метою таких дій було усунення небезпеки, що загрожувала життю та здоров’ю осіб, а також, зважаючи, що негативних наслідків від таких дій не наступило, натомість заподіяна шкода суспільним відносинам є менш значною, ніж відвернута, тому вказана дія вчинена у стані крайньої необхідності, а відтак, провадження у справі слід закрити”, – йдеться в постанові суду. 


Згідно рішенню суду, провадження було закрито у зв`язку з вчиненням дії особою в стані крайньої необхідності, а також чоловіку було повернуто його пістолет “Форт 12Р”. 


Нагадаємо, сьогодні, 9 січня, окупанти обстріляли ринок в смт Шевченкове, що на Харківщині. Вже відомо про сімох постраждалих, серед них дитина. За уточненою інформацією загинула 60-річна жінка.


Читайте: Окупанти здійснили ракетний обстріл по Харківщині, відомо про 7 постраждалих, є загиблі

Фото: Золочів.нет

КиївВлада


Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4