Кличко розповів коли і як в Києві відключатимуть світло (відео)

Кличко розповів коли і як в Києві відключатимуть світло (відео)

Мер столиці Віталій Кличко розповів про ситуацію із енергопостачанням в столиці. Через дефіцит електроенергії та повторні ураження критичних об’єктів енергосистеми, наразі Київ не може перейти на чіткі стабілізаційні графіки відключення світла. Проте влада міста цілодобово працює над вирішенням проблеми й обіцяє, що ситуація із енергопостачанням щодня покращуватиметься. 

Про це KВ дізналася із сюжета на телеканалі “Київ”.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Ми живемо в умовах воєнного стану. Ситуація з енергозабезпеченням столиці достатньо складна. Наші працівники та працівники всіх служб працюють цілодобово для того, щоб відновити пошкоджену систему енергозабезпечення міста. І я багато разів говорив про те, що зараз відбувається в Україні. Це – не спеціальна військова операція, як про це розповідають росіяни, це, навіть, не війна – це тероризм та геноцид, де росіяни поставили перед собою мету – заморозити нас. Вони не зважають на вік, дітей та жінок, людей похилого віку… Їм потрібна Україна без українців”, – розповів Віталій Кличко.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


За його словами, військові відбивають ворожі атаки ворога, але нині є багато пошкоджень по ключових енергооб’єктах – генеруючі та трансформаторні станції. І така складна ситуація спостерігається по всій країні. 


“Місто Київ був і залишається метою агресора. І ми зараз усуваємо всі пошкодження, щоб повернути воду, тепло та електроенергію в оселі киян. У першу чергу електроенергією зараз забезпечують об’єкти критичної інфраструктури, медичні заклади, пологові будинки, воєнні шпиталі”, – каже мер міста.

І додав, що столиця вже виходила на чіткі графіки відключення, але додаткові руйнування енергосистеми призвели до того, що встановлені графіки не діяли. Та загалом світла не було, навіть, в деяких районах столиці.

“Зараз, на жаль, ми не можемо говорити про чіткі графіки підключення електроенергії. Це не швидкі складні процеси: потрібно відновити трансформатори, все обладнання завозимо із Заходу […] Тут не має виключень, світло вимикають всюди, ми, навіть, зупиняли ключову артерію міста – метрополітен. Тим не менш, ми це питання вирішуємо. І щодня ситуація із енергопостачанням покращується”, – говорить він.


За його словами, дефіцит електроенергії в місті був такий, що її обсягів не вистачало і на живлення електротранспорту.

Нагадаємо, через дефіцит електроенергії у Києві влада вирішила, що тимчасово наземний електротранспорт (тролейбуси і трамваї) у столиці не працюватимуть. На їхніх маршрутах курсуватимуть автобуси. Наразі в місті ситуація з електроенергією залишається складною, діють екстрені графіки відключень електрики.


Читайте: У Києві замість трамваїв і тролейбусів тимчасово курсуватимуть автобуси через дефіцит електрики


Фото: file.liga.net

КиївВлада

Автор:
Інна Міхно
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4