Кличко таки задекларував свій маєток на Київському морі, – декларація

Кличко таки задекларував свій маєток на Київському морі, – декларація

Віталій Кличко (на фото) оприлюднив декларацію про свої майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 2023 рік. У розділі про об’єкти нерухомості, Київський міський голова вказав, що з 20 грудня 2023 року він володіє відпочинку у селі Лютіж Київської області.

Про це KВ стало відомо з декларації Київського міського голови Віталія Кличка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначено у документі, єдиним доходом мера Києва за 2023 рік була його заробітна плата з Київської міської державної адміністрації – 1 млн 003 тис.636 гривень. Водночас на його банківських рахунках знаходиться 338 тис.500 гривень, 35 тис.800 доларів та 3 євро.

Також Віталій Кличко вніс до декларації готівкові заощадження у розмірі 209 тис.400 гривень, 52 тисячі доларів та 68 тис.300 євро і вказав , що 150 тисяч доларів та 2 млн 200 тисяч євро він позичив своєму братові Володимиру Кличку.

Крім того, згідно з декларацією, Київський міський голова володіє квартирою загальною прощею 251,8 м² у Києві, але він сам зареєстрований у квартирі брата загальною прощею 43,6 м² у Києві.

Мер Києва також володіє будинком відпочинку у селі Лютіж Київської області загальною прощею 785,5 м² та користується земельною ділянкою – 2500 м².

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім того, у власності Віталія Кличка є мотоцикл Fine custom Puncher 2009 року випуску, причеп Ironhorse Widebody 2013 року випуску та автомобіль Land Rover Discovery 2013 року випуску. Він безплатно користується трьома автомобілями, які орендує його брат: два Toyota Sequoia 2021 року випуску та Toyota Sequoia 2014 року випуску.

Серед дорогоцінностей Кличко задекларував антикварний камінний годинник другої половини ХІХ століття (Jacques Murray & Co), сім наручних чоловічих годинників (два IWC, три Frank Muller, два Mont Blanc), рояль (Yamaha).

Згідно з декларацією, Кличко також володіє корпоративними правами двох благодійних організацій: “Благодійний фонд Майбутній Київ” та Благодійний фонд “Фонд Кличка”.

Як раніше інформувала KВ, у грудні 2023 року Київський міський голова Віталій Кличко поділив майно та обмінявся нерухомістю зі своєю колишньою дружиною Наталією Єгоровою. Експодружжя обмінялося будинками та автівками, а також поділило гроші згідно з договором про поділ майна.

Читайте: У НАЗК завершилася кампанія прийому е-декларацій

Фото: КМДА 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4