Легендарний стрітфуд “Київська перепічка”, який є однією з візитівок столиці, і надалі працюватиме у проданій за рекордні 150 мільйонів гривень будівлі, на вулиці Богдана Хмельницького, 3. У Київській міській державній адміністрації пояснили, запевнили, що підстав переїжджати в інше місце у заклада громадського харчування немає.
Про це KВ дізналася з повідомлення на Офіційному порталі Києва.
“…із закладами громадського харчування нічого не трапиться – вони продовжать своє існування”, – запевнив директор Департаменту комунальної власності КМДА Андрій Гудзь.
Він пояснив, що “фактично ми продали другий, третій та четвертий поверхи будівлі, бо всі приміщення на першому поверсі, включаючи легендарну “Київську перепічку”, вже знаходились у приватній власності”.
Чиновник зазначив, що столиці вдалося отримати на аукціоні втричі більше коштів, ніж стартова ціна, за будівлю на вулиці Богдана Хмельницького.
“150 мільйонів гривень за один лот – це абсолютний рекорд серед проданого комунального майна по всій країні за всі часи незалежності”, – зауважив Гудзь.
Як інформувала КВ, 8 січня 2024 року Департамент комунальної власності КМДА провів торги з продажу нежитлових приміщень площею 1231,5 кв. м у будинку за адресою Богдана Хмельницького, 3.
За цією адресою розташована “Київська перепічка”, будівля якої має охоронний статус як пам’ятка архітектури та містобудування місцевого значення.
Найкращу ціну на торгах дали ТОВ “Поділ Естейт Менеджмент” – 150 000 321 гривень та ТОВ “Укрдонінвест” – 150 000 121 гривень”. Кінцевими власниками ТОВ “Поділ Естейт Менеджмент” є відомі столичні бізнесмени з сімʼї Черновецького брати Супруненки. Власником ТОВ “Укрдонінвест” є донецький бізнесмен з вугільної і газової промисловості, власник телеканалу UWN Віталій Кропачов.
“Київська перепічка” є найстарішим київським стріт-фудом. Цей заклад відкрився в 1981 році і працює дотепер на тому ж самому місці і в тому самому форматі. Власне сама київська перепічка, нагадують журналісти, – це гаряча сосиска у дріжджовому тісті, обсмажена у фритюрі. Ця страва вважається однією з кулінарних візитівок Києва.
Читайте: Київська перепічка знову зросла в ціні
Фото: “Укрінформ”