КМДА розробить екопаспорт заказника «Протасів Яр», щоб там не було забудов

КМДА розробить екопаспорт заказника «Протасів Яр», щоб там не було забудов

У четвер, 19 вересня, на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання, 84 депутати підтримали рішення про розробку положення та екологічного паспорту ландшафтного заказника місцевого значення «Протасів Яр» імені Романа Ратушного з метою захисту зеленої зони та унеможливлення будь-якої забудови в майбутньому.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської ради.

“Київська міська рада викупить з приватної власності земельні ділянки, які розташовані на території ландшафтного заказника місцевого значення «Протасів яр» імені Романа Ратушного з метою захисту зеленої зони від забудови. Таке рішення було прийнято сьогодні, 19 вересня, на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання 70 депутатами”, – йдеться у повідомленні.

Як розповіли у Київській міській раді, більшу частину землі Протасового яру було приватизовано ще у 2004 році організацією “ТОВ «Протасів яр»”, яка планувала створити на цій території нові житлові комплекси. Проте, територіальна громада виступила проти даного рішення. 

“Два роки тому Київрада прийняла рішення про створення ландшафтного заказника місцевого значення «Протасів Яр» імені Романа Ратушного. Тоді ж розпочались судові процеси, оскільки забудовник не погоджувався з тим, щоб віддати придбану 20 років тому землю, назад у власність громади. Водночас громада теж не погоджувалась на жодну забудову. У результаті сьогодні Київрада ініціювала процес викупу з приватної власності земельних ділянок, які розташовані на території ландшафтного заказника місцевого значення «Протасів яр» імені Романа Ратушного. А також ми доручили Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА розробити положення та екологічний паспорт цього заказника», – наголосили у Київраді.

Як зазначили у пресслужбі, до екологічного паспорта увійде детальна інформація про флору та фауну заказника, його природні особливості, а також історична та екологічна цінність. 

“Документ дозволить більш чітко регламентувати охорону території та зберегти її унікальні природні комплекси від знищення”, – додали у відомстві.

Читайте: Київрада ініціює викуп земельних ділянок, які увійшли до заказника «Протасів яр» імені Романа Ратушного

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4