Командувач Повітряних сил про катастрофу F-16: “Втратили пілота, але не віру в перемогу”

Командувач Повітряних сил про катастрофу F-16: "Втратили пілота, але не віру в перемогу"

Після катастрофи літака F-16, який пілотував один із найкращих українських льотчиків Олексій Месь, командувач Повітряних сил Микола Олещук (на фото) заявив, що розслідування причин інциденту вже розпочато за участі американських партнерів. Він підкреслив, що трагедія не похитне віру в перемогу України, закликавши водночас не дискредитувати союзників та військове керівництво країни.

Про це, як передає КВ, повідомив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

“Жахлива авіаційна катастрофа літака F-16, який пілотував один із найкращих українських льотчиків-винищувачів Олексій Месь, сколихнула увесь світ”, – зазначив командувач.

Він підкреслив, що “26 серпня 2024 року, у день наймасштабнішого обстрілу України, ми втратили підготовленого пілота, втратили F-16, але ми не втратили людяність і віру в перемогу”.

“Безумовно, ми з’ясуємо причини авіаційної катастрофи. Ніхто нічого не приховував і не приховує! Усе вище керівництво одразу отримало доповідь про катастрофу. Отримали попередній звіт і партнери зі США, які уже долучилися до розслідування причин”, – зазначивши Микола Олещук.

Він запевнив, що вже проводиться детальний аналіз, іде розслідування. 

“Маємо ретельно розібратись, що сталось, які обставини, чия відповідальність. І це буде зроблено”, – зауважив командувач Повітряних сил.

За його словами, інформація про такі інциденти не може видаватись миттєво у публічний простір і не може деталізуватись для медіа, адже в Україні триває війна.

Олещук також закликав народну депутатку Мар’яну Безуглу не дискредитувати “виробників американської зброї – основного союзника України – США”.

“Мар’яно, прийде час, проситимете вибачення перед усім військом за те, що накоїли, сподіваюсь у суді! Ви у черговий раз не лише вилили бруд на мене особисто і на Повітряні Сили, ви дискредитували виробників американської зброї – основного союзника України – США! Ви знову стали основним ньюзмейкером ворожої пропаганди і б’єте всі рекорди на російському телебаченні! Вам аплодує вся росія!”, – заявив командувач Повітряних Сил.

(без назви) Зазначимо, що у понеділок, 26 серпня, під час відбиття російського масованого ракетно-авіаційного удару загинув льотчик Повітряних сил ЗСУ Олексій Месь.

У Генштабі ЗСУ заявили, що в ході повітряного бою літаки F-16 продемонстрували свою високу ефективність, бортовим озброєнням було збито чотири крилатих ракети ворога.

“Під час заходу на наступну ціль з одним з літаків був втрачений звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув”, – наголосили в Генштабі.

Для зʼясування причин аварії призначена спеціальна комісія Міністерства оборони.

Читайте: Пілот Олексій “Мунфіш” Месь загинув на винущувачі F -16 під час бою

Фото: Микола Олещук, з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4