Компанія “Сандора” отримала дозвіл на видобуток води з родовища на Київщині

Приватне акціонерне товариство (ПрАТ) “Вімм-Білль-Данн Україна” продало ТОВ “Сандора” спеціальний дозвіл на видобування питних підземних вод Київського родовища. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення NADRA.INFO, посилаючись на наказ №159 від 03.04.2024 Голови Державної служби геології та надр України Романа Опімаха.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як йдеться у повідомленні, новим наказом до спеціального дозволу №5694 запроваджено зміни “у зв’язку з відчуженням шляхом укладення договору купівлі-продажу права на користування надрами або внесення його як вкладу до статутного капіталу створеного за його участю суб’єкта господарювання”.

“За даними YouControl, станом на 4 кв. 2023 р., 98,58% акцій ПрАТ “Вімм-Білль-Данн Україна” (до 2007 р. – Київський міський молочний завод №3) володіла російська “Вімм-Білль-Данн Продукти Пітанія”. Кінцевий бенефіціарний власник не вказаний, з приміткою “Безпосередньо та опосередковано володіє частками участі акції Пепсіко ІНК. торгуються на біржі”. Інших дійсних спецдозволів на користування надрами, крім відчуженого на користь Сандори, Вімм-Білль-Данн Україна не має”, – пишуть NADRA.INFO.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що 100% ТОВ “Сандора” володіє компанія “Сандора Холдінгс” (SANDORA HOLDINGS B.V.) із Нідерландів. 

Також, за даними YouControl, “Сандора” володіє двома дійсними спецдозволами на видобування підземних вод у родовищах Горохівське та Миколаївське; а також спецдозволом про будівництво та експлуатацію підземних споруд, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин.

Читайте: В суді оскаржують право однієї з компаній промислової групи “Ковальська” видобувати пісок у Києві

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Поділитися 0
Поділитися 0
Поділитися 0
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Нацгвардія України: до Перемоги та після Перемоги
14:37 Розглядаючи перспективу служби в Національній гвардії України, важливо пам’ятати, що це не лише правоохоронна силова структура, але й нагода стати частиною великого братства…
До кінця 2024 року “Інтергал-Буд” планує ввести в експлуатацію ще 200 тисяч квадратних метрів житла, – комерційна директорка Анна Лаєвська
10:00 Основні гравці столичного будівельного ринку попри війну бачать у 2024 році можливості для розвитку. Основні надії покладаються на житлову нерухомість, обережний оптимізм –…
Справи насущні: скільки та на що у березні 2024-го витрачав Макарів
12:00 Зробили замовлень на понад 20 млн гривень
QlU7mDx4