Кравченко нагадав, що звільнення Київщини від окупантів завжди нагадуватиме про єдність у боротьбі за свободу

Кравченко нагадав, що звільнення Київщини від окупантів завжди нагадуватиме про єдність у боротьбі за свободу

У вівторок, 2 квітня 2024 року, відзначають другу річницю звільнення Київщини від російських військ. Це важливий момент у новітній історії України, що нагадуватиме завжди про мужність та єдність у боротьбі за свободу. 

Про це, як передає KВ, повідомив голова Київської обласної державної адміністрації (КОДА) Руслан Кравченко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Сьогодні ми вкотре згадуємо кожного і кожну, кого вбили росіяни. Згадуємо усіх закатованих мирних мешканців нашої області, які навічно залишаться у нашій памʼяті та серцях. Цей день також символізує і наші перші надважливі кроки до перемоги у боротьбі за свободу та незалежність. Сьогодні ми вкотре дякуємо нашим силам оборони, які ціною власних життів відкинули війська противника і не дали захопити серце України — її столицю. Не дали здійснитися плану “Київ за 3 дні”. Вічна Слава і Шана усім нашим Захисникам!”, – прокоментував Руслан Кравченко.

Згідно його повідомлення, протягом останніх двох років було пройдено складний шлях “від масштабних руйнувань області до стабільного і безповоротного процесу відновлення, який не припиняється ні на хвилину”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Упродовж 2022-2024 років ми досягли значних успіхів у відновленні Київщини. Проте наша робота не завершена, як, на жаль, не завершені досі спроби російських нелюдей зруйнувати нашу країну вщент. Ми і надалі працюватимемо на благо нашого регіону і відбудуємо все краще, ніж було. Підтримка та співпраця з військовими залишається одним із наших пріоритетних завдань. У постійній взаємодії ми зводимо фортифікації та зміцнюємо обороноздатність нашої області, щоб забезпечити захист кожного її жителя”, – додав голова Київської ОДА.

Раніше KВ повідомила, що у неділю, 31 березня 2024 року, відзначали другу річниця звільнення Бучі від окупантів. Після деокупації в місті знайшли 422 вбитих мирних жителів, загалом у Бучанському районі виявлено 1190 тіл. Ці дані не остаточні, на Київщині зниклими безвісти все ще вважаються 514 мешканців. Водночас поліція ідентифікувала понад тисячу загарбників та більше 100 воєнних злочинців.

Читайте: Зеленський в Бучі вшанував пам’ять українців, яких убили російські загарбники під час окупації Київщини

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Автор:
Олексій Вєтров
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4