Київрада ухвалила комплексну програму «Столична культура: 2025-2027 роки»

Київрада ухвалила комплексну програму «Столична культура: 2025-2027 роки»

Київрада прийняла комплексну міську цільову програму «Столична культура: 2025-2027 роки», що передбачає зміцнення і розвиток мистецьких закладів, посилення ролі культури в консолідації українського суспільства та формуванні громадянської ідентичності. Крім того, вона спрямована на забезпечення рівних можливостей і ментального відновлення через мистецтво для осіб, які постраждали через повномасштабне вторгнення російської федерації. 

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської ради.

«Київ продовжує розвиток культурної сфери та її трансформацію в умовах війни, створюючи мистецький, інформаційний та аналітичний контент. Столиці не лише вдалося зберегти мережу закладів культури, а й адаптуватись до нових умов існування: оновити репертуарну політику, розробити і впровадити українськомовний контент, продовжити просування нашої національної ідеї за кордоном. Безумовно, повномасштабна збройна агресія росії проти України сповільнила традиційну діяльність столичних закладів культури, однак водночас і стимулювала підвищений інтерес містян до оновлених мистецьких проєктів, що відповідають сучасним реаліям», – прокоментувала заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

У Київраді зазначили, що заклади культури впроваджували нові форми спілкування, створювали цифровий контент. Нова Програма передбачає подальше створення умов для надання високоякісних і доступних культурних послуг, зміцнення і розвиток столичних музеїв, бібліотек, театральних і концертних закладів тощо.

«Також при розробці проєктної документації щодо капітального ремонту, ремонтно-реставраційних робіт і реставрації закладів культури ми враховуємо будівельні вимоги зі створення безбар’єрного середовища. Утім проблемою лишається складність виконання робіт, оскільки більшість відповідних будівель розташовані в історичному ареалі Києва та є пам’ятками архітектури», – підкреслили у пресслужбі.

Крім того, для інформаційної безбар’єрності місто впроваджує в закладах культури альтернативні формати інформаційного супроводу – з перекладом жестовою мовою, субтитрами, аудіодискрипцією. Після скасування воєнного стану продовжать впроваджувати персональних електронних екскурсоводів-аудіогідів та їхні аналоги з можливістю швидкого програмування з використанням різних мов. Простори закладів культури планується доповнити мнемосхемами, а в музеях й макетами окремих експонатів, аудіосупроводом до них, текстами до експозицій шрифтом Брайля тощо.

Читайте: «Турбота»: столична міськрада подовжила дію програми допомоги нужденним киянам

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4