Київщина у співфінансуванні з громадами планує закупити 40 шкільних автобусів, – Руслан Кравченко

Київщина у співфінансуванні з громадами планує закупити 40 шкільних автобусів, - Руслан Кравченко

Київщина працює над збільшенням автопарку шкільних автобусів, адже у новому навчальному році підвезення потребуватимуть 34 тис. школярів. Минулого навчального року парк автобусів збільшився на 83 одиниці, наразі область планує закупити у співфінансуванні з громадами ще 40 автобусів.  

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

“Працюємо над збільшенням автопарку шкільних автобусів на Київщині. Всі діти, незалежно від місця проживання, повинні мати змогу відвідувати школу”, – зауважив Руслан Кравченко.

Начальник КОВА зазначив, що Київщина отримала понад 91 млн грн гривень субвенції на закупівлю шкільних автобусів. 

“Купуватимемо автобуси у співфінансуванні з громадами. Якщо громади профінансують 35% відсотків вартості, то зможемо закупити 40 шкільних автобусів”, – зауважив Руслан Кравченко.

За його словами цьогоріч в області підвезення потребували 33 тисячі дітей. У новому навчальному році їх кількість зросте до 34 тисяч.

“Протягом 2023/2024 навчального року парк шкільних автобусів збільшився на 83 одиниці. Але є потреба придбати ще 65 автобусів. Вже почали активну роботу, щоб до початку нового навчального року придбати максимально можливу кількість”, – запевнив Кравченко.

Нагадаємо, на Київщині почали підготовку до нового навчального року. Зокрема, тривають роботи з облаштування понад 30 укриттів для закладів освіти, вже працюють понад 1280 сховищ. В області розпочнуть роботу 990 перших класів, де навчатимуться понад 21 тис. дітей.

Читайте: Руслан Кравченко: Київщина вже почала підготовку до нового навчального року

Фото: Facebook Руслана Кравченка

КиївВлада

Олексій Вєтров

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4