Київська військова адміністрація першою створила систему контролю за облаштуванням фортифікацій, – Руслан Кравченко

Київська військова адміністрація першою створила систему контролю за облаштуванням фортифікацій, - Руслан Кравченко

Голова Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслан Кравченко заявив, що Київська ОВА фактично першою серед обласних адміністрацій створила унікальну багаторівневу систему контролю за облаштуванням фортифікацій. 

Про це, як передає КВ, повідомив сам голова КОВА Руслан Кравченко.

Як розповів Руслан Кравченко, за участі правоохоронців, представників громадських організацій та підрядників провели чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність», де обговорили чутливі питання облаштування фортифікацій на Київщині.  

“Основне! Що і де будувати визначили військові. Все будівництво під їхнім безпосереднім контролем. Враховуємо всі зауваження, оперативно коригуємо необхідну документацію. Бо саме військові розуміють, що потрібно для належного захисту кордонів. Все будуємо відповідно до завдань”, – наголосив голова КОВА.

Зокрема, він розповів за якими умовами обирають підрядників та як проходить аналіз проєктно-кошторисної документації та фінансової звітності.

“Умови відбору підрядників: по-перше – здатність належно виконати усі умови договору. По-друге – незаплямована репутація. Всі будівельні компанії пройшли ретельну перевірку правоохоронців. Отримали відповідні висновки. Тих, хто притягався до кримінальної відповідальності, не допускали до робіт. Окремо також перевіряли можливі зв’язки із росією. Аналіз проєктно-кошторисної документації та фінансової звітності: Київська ОВА єдина в Україні, хто залучив до цього процесу одразу дві поважні інституції: Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» та Київський науково-дослідний інститут судових експертиз. Фахівці КНДІСЕ здійснили детальну експертизу проєктно-кошторисної документації, надали звіти, здійснюють технічний нагляд за будівництвом, перевіряють фінансову звітність, проводять будівельно-технічну експертизу. Окрему та додаткову будівельно-технічну експертизу також проводять фахівці Інституту Бокаріуса. Після завершення будівництва – повна експертиза реалізації проєкту, в тому числі фінансова. І лише тоді підписується акт виконаних робіт”, – розповів Руслан Кравченко.

За його словами, всі договори укладені за динамічними цінами. Кожен підрядник попереджений, що акти за завищеними цінами не будуть закриті. 

“Прецедент уже був. Але маніпулювати та зловживати не вдасться. На виході ціни не будуть перевищувати середньоринкові та будуть відповідати експертизі проектно-кошторисної документації. Тому за завищеними цінами ніхто не отримає гроші. Оцінка технагляду, ретельний аналіз фінансової документації, будівельно-технічна експертиза фахівців інститутів – лише потім підписується акт та оплачуються рахунки”, – підкреслив начальник обласної військової адміністрації.

Він також заявив, що виправлення виявлених під час будівництва недоліків відбувається завдяки постійній багаторівневій перевірці всього етапу будівництва – спеціальна робоча група за участі військових, замовника, правоохоронців майже щодня безпосередньо на обʼєкті. 

“Фактично Київська ОВА – перша серед обласних адміністрацій, хто створив унікальну багаторівневу систему контролю за облаштуванням фортифікацій. Хтось скаже: занадто бюрократично та складно. Але що більше запобіжників – то менше потім запитань у громадськості, менше приводів маніпулювати, більше аргументів для обґрунтування кожного рішення. Ми запровадили новий формат комплексної перевірки. Бо за всім цим життя кожного українця, кожного військового, врешті-решт — доля всієї країни”, – пояснив Руслан Кравченко.

Читайте: Руслан Кравченко провів нараду з підрядними організаціями, які облаштовують фортифікаційні споруди на Київщині

Фото: Руслан Кравченко 

КиївВлада

Олексій Вєтров

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Кагарлик
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Кагарлик
09:00 Протягом липня 2024 року у Кагарлику через публічні замовлення було укладено договорів на 10,5 млн гривень. Майже на половину цих грошей міський відділ…
Справи на мільярд: столичні правоохоронці всерйоз взялися за підрядника реконструкції Шулявського шляхопроводу
Справи на мільярд: столичні правоохоронці всерйоз взялися за підрядника реконструкції Шулявського шляхопроводу
09:00 Нацполіція розслідує чергову справу щодо можливих розкрадань бюджетних коштів при реконструкції Шулявського шляхопроводу. Правоохоронці попередньо встановили, що підрядник – ТОВ “Північно-український будівельний альянс”…
Реставрація замість забудови: столичні суди відновили охоронний статус броварні Шульца
Реставрація замість забудови: столичні суди відновили охоронний статус броварні Шульца
09:00 Суди фактично поставили крапку у справі щодо збереження будівель броварні Шульца XIX століття (просп. Голосіївський, 8) – нещодавно служителі Феміди відновили памяткоохоронний статус…
Banner
QlU7mDx4