“Київводоканал” вимагає понад 20,5 млн гривень боргу з КП “Ірпіньводоканал” через суд

“Київводоканал” вимагає понад 20,5 млн гривень боргу з КП “Ірпіньводоканал” через суд

Ірпінська громада втрапила у черговий скандал з управлінням місцевого КП “Ірпіньводоканал”. До Господарського суду Київської області надійшла позовна заява від ПрАТ “Київводоканал” про стягнення з КП понад 20,5 млн гривень заборгованості за послуги водопостачання та водовідведення за останні два роки. Міськрада звернулася до “Київводоканалу” з проханням реструктуризувати борг і відкликати позов, обіцяючи виплатити заборгованість до кінця року. 

Про це КВ дізналася з ухвали Господарського суду Київської області про відкриття провадження у цій справі.

В ухвалі повідомляється, що До Господарського суду Київської області через систему “Електронний суд” надійшла позовна від ПрАТ “Акціонерна компанія “Київводоканал” до КП “Ірпіньводоканал” про стягнення понад 20,5 млн гривень заборгованості за надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення за період з лютого 2022 по березень 2024 року. 

А саме – понад 14,2 млн гривень  основного боргу, понад 1,3 млн гривень – інфляційних втрат, 550,6 тис. гривень 3% річних, майже 3 млн млн гривень  пені та понад 1,4 млн гривень штрафу.

“Дослідивши матеріали позовної заяви Приватного акціонерного товариства “Акціонерна компанія “Київводоканал” б/н від 03.06.2024 р. (вх. № 2877 від 03.06.2024 р.), суд дійшов висновку, що вказана позовна заява підлягає прийняттю до розгляду”, – йдеться в ухвалі. 

Своєю чергою Ірпінська міськрада звернулася з листом до “Київводоканалу” з проханням реструктуризувати борг і відкликати свою заяву. А борг громада обіцяє виплатити до кінця року. 

“З метою недопущення фінансової нестабільності роботи підприємства звертаємось з проханням врахувати лист Комунального підприємства “Ірпіньводоканал” від “02” липня 2024 № 1325 та надати можливість Підприємству укласти договір про реструктуризацію заборгованості за спожиті послуги за договором № 05197/1-05 від 28 квітня 2022 року на умовах погашення заборгованості рівними частинами протягом липня-грудня 2024 року, а також відкликати позовну заяву по справі № 911/1419/24 та не нараховувати штрафні санкції”, – йдеться у листі.

Нагадаємо, як раніше повідомляла КВ, НКРЕКП позбавив усіх ліцензій у Бучанській громаді КП “Ірпіньводоканал” – єдиним надавачем водних послуг на території Бучі та Ворзеля стало КП “Бучасервіс”. Усі попередні договори з “Ірпіньводоканалом” втратили чинність. Місцеві депутати переконані, що наслідки такого рішення можуть стати великою втратою для бюджету Ірпінської громади. Наразі депутати вимагають від міського голови Ірпеня Олександра Маркушина провести службове розслідування із залученням представників усіх фракцій, а на час розслідування – відсторонити директора КП “Ірпіньводоканал” Артура Загодіренка.   

Читайте: Ірпінські депутати вимагають від мера Маркушина відсторонити від роботи керівництво КП “Ірпіньводоканал”

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4