Масована атака на Київ: збито півтора десятка “шахедів”, уламки впали у трьох районах

Масована атака на Київ: збито півтора десятка "шахедів", уламки впали у трьох районах

У ніч та зранку 29 серпня ворог атакував Київ ударними БпЛА. Силами і засобами ППО було збито приблизно півтора десятка російських дронів. Уламки “шахедів” впали на територію житлових забудов у Голосіївському, Дніпровському та Деснянському районах. Станом на 9:00 інформація про постраждалих відсутня.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні Київської міської військової адміністрації (КМВА) та інформації мера Києва Віталія Кличка.

Як повідомив начальник КМВА Сергій Попко, через атаку ударних БпЛА сьогодні, 29 серпня, в Києві повітряна тривога оголошувалася двічі. Сумарно вона тривала майже 6 годин. Силами та засобами протиповітряної оборони було збито приблизно півтора десятка російських дронів.

Зазначається, що внаслідок атаки в Голосіївському районі сталося падіння уламків на територію житлової забудови. Попередньо, пошкоджено вікна та двері в багатоквартирному будинку. 

В Дніпровському районі міста було зафіксовано падіння уламків на територію житлової забудови, але без негативних наслідків. 

В Деснянському районі міста, уламки впали на територію приватного домогосподарства, виникла пожежа у нежитловій будові, яку оперативно ліквідували. 

Сергій Попко зауважив, що інформації щодо потерпілих не надходило. Дані оперативного зведення уточнюються. 

Віталій Кличко повідомив про падіння уламків БпЛА у Дніпровському районі на дитячий майданчик між будинками. У Голосіївському районі уламками пошкоджені вікна та двері в квартирі на 6 поверсі житлового будинку. У Деснянському районі, де впали уламки дрона, загорілася альтанка в котеджному містечку. Рятувальники прибули на місце. Станом на 9:00 інформація про постраждалих не надходила.

Нагадаємо, 26 серпня 2024 року ворог здійснив масовану повітряну атаку на 15 областей України загинули чотири людини, ще 19 отримали поранення, серед них дитина. російські війська застосували різні види озброєння, включаючи дрони, крилаті ракети та ракети “Кинджал”.  Ракетами було атаковано Київську ГЕС, на дамбі виникла пожежа.

Читайте: “Укргідроенерго”: загрози прориву дамби на Київській ГЕС немає

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Banner
QlU7mDx4