Мешканці Михайлівки-Рубежівки вимагають від мера Ірпеня відзвітувати про будівництво колектора

Мешканці Михайлівки-Рубежівки вимагають від мера Ірпеня відзвітувати про будівництво колектора

Після об’єднання з Ірпенем мешканці Михайлівки-Рубежівки вже кілька років очікують на розв’язання проблеми з відведенням нечистот. Запевняють, що міський голова Олександр Маркушин пообіцяв до кінця року розпочати будівництво колектора, а завершення робіт заплановане на наступний рік. Проте громада висловила недовіру до чергових обіцянок влади.

Про це КВ дізналася із сюжету інформаційного агентства ITV.

У матеріалі повідомляється, що у приміщенні Михайлівсько-Рубежівського старостату 11 вересня відбувся особистий прийом громадян Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним. На прийомі мешканці озвучили проблему, яку ще чотири роки тому громада обіцяла вирішити. А саме – прокласти колектор і закрити питання з відведенням нечистот із села. Проте жителі старостинського округу і досі страждають від нестерпного специфічного запаху з очисних споруд. 

“Коли ми об’єднувалися з Ірпенем, головним було питання —  будівництво колектора, точка приєднання якого буде в Ірпені. І що ми сьогодні маємо. Якби ми бачили, що Ірпінь витрачає гроші тільки на відбудову або тільки на Збройні Сили, усі б чекали, закрили носи і чекали б”, – зауважила депутатка міської ради Катерина Пасюк.

Мешканці нагадали меру, що розв’язання проблеми з нечистотами було однією з умов об’єднання населених пунктів. І зараз вони обурюються, адже в мерії “обіцяли виділити кошти і розв’язати це питання ще до початку 25 року”.

Своєю чергою, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин пообіцяв, що колектор почнуть прокладати вже цього року, а введуть в експлуатацію наступного.  

“Ми розробляємо зараз проєкт. Думаю, до кінця вересня він буде на експертизі. І на жовтень місяць у нас буде вже готовий проєкт і будуть або фонди, або ми виділятимемо кошти й в цьому році плануємо розпочати прокладання цього колектора”, – говорить мер. 

За словами ж депутата міської ради Андрія Помазана, громада ці обіцянки чує ще з 2021 року. 

“Мер обіцяв нашим мешканцям, що вже у серпні цей проєкт пройде експертизу і вже у вересні будуть підписані якісь домовленості з партнерами. На сьогодні особисто у мене довіри до слів мера нема”, – зауважив він. 

У відповідь громада запропонувала керівництву покрокові звіти, а для контролю за виконанням проєкту – створити робочу групу, яка контролюватиме процес підготовки та будівництво майбутнього колектора.

«Чи можемо ми створити якийсь внутрішній документ, по якому ви будете звітуватися на кожній такій нараді. Тому, що кожен раз, коли ви приїжджаєте, слова планування – це просто слова. Конкретики зовсім немає», – додала машканка Ірина.

За словами ж депутатки Катерини Пасюк, що “можливо під тиском громади”, депутати нарешті побачать дотримання якихось термінів по проєкту, чи “представлення самого проєкту”. 

Нагадаємо, що на засіданні робочої групи в Ірпінській міській раді обговорювали питання підвищення тарифів на водопостачання КП «Ірпіньводоканал». Було прийнято рішення перевірити обґрунтованість кожної складової нового тарифу та заслухати пояснення щодо низки фінансових та організаційних питань. Зокрема, на наступному засіданні розглядатимуть безкоштовне транспортування стоків з Бучі та Ворзеля, борги перед “Київводоканалом”, а також заробітні плати працівників.

Читайте: Від КП “Ірпіньводоканал” вимагають обґрунтувати підвищення тарифів

Фото: скріншот сюжету

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4