Міністр оборони Резніков призначив Арсена Жумаділова керівником агентства з ресурсного забезпеченням ЗСУ

Міністр оборони Резніков призначив Арсена Жумаділова керівником агентства з ресурсного забезпеченням ЗСУ

У понеділок, 28 серпня, Міністр оборони України Олексій Резніков на пресконференції в Києві заявив про призначення військовослужбовця Арсена Жумаділова (на фото) керівником агентства, яке восени має розпочати закупівлю амуніції, палива, харчування та інших ресурсних речей, необхідних для Збройних Сил України (ЗСУ). 

Про це, як передає KВ, повідомило національне інформаційне агентство “Укрінформ”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Я підписав наказ остаточно після всіх погоджень на призначення цієї людини на це друге агентство. Його звати Арсен Жумаділов. Можливо, ви вже чули про таку людину. Він колись займався медичними закупівлями у Міністерстві охорони здоров’я. Досвід у нього є. Довіра до нього є. Експертиза у нього є. Тому я переконаний, що ми й по цьому напрямку будемо рахуватися досить ефективно”, – прокоментував Олексій Резніков.

За його словами, у січні минулого року міністерство зареєструвало агентство, яке має займатися ресурсним забезпеченням Збройних сил України. Зокрема, купуватиме військовим одяг, харчування, паливно-мастильні матеріали та інші необхідні речі. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Якщо за документами вже все готове, то фізично розпочати роботу поки що не вдалося, бо агентство не мало керівника та команди”, – зауважив міністр оборони.

Він також розповів про те, що шукав гідного цієї посади претендента, проводив співбесіди і знайшов людину, яка має досить солідний досвід.

Олексій Резніков наголосив, разом з Жумаділовим погодили план подальшої роботи та домовилися про те, що восени агентство має запрацювати.

“Десь, напевно, у вересні або жовтні перші закупівлі вже в інтересах Збройних сил буде проводити це агентство”, – додав міністр.

Як повідомило “Укрінформ”, Арсен Жумаділов — державний управлінець, кримськотатарський громадський діяч. Старший викладач кафедри політології в Національному університеті “Києво-Могилянська академія”. Має значний досвід у розбудові державних інституцій, реформуванні публічних закупівель. Перший обраний на конкурсі керівник ДП “Медичні закупівлі України”. У квітні 2023 року очолив команду реформи закупівель у сфері оборони у межах Офісу підтримки змін при Міністерстві оборони України.

Як писала KВ у квітні 2020 року, керівництво державного підприємства (ДП) “Медичні закупівлі” (гендиректором якого на той час був Арсен Жумаділов) нарікало на спроби МОЗ впливати на стратегічні закупівлі у сфері охорони здоров’я та повернення старих “відкатних” схем за участю іноземних компаній. Блокувався також процес підготовки держпідприємства до запуску закупівель за централізованими програмами (онкологія, серцево- (судинні та ін.), вартість яких складала близько 10 млрд на рік.

Читайте: Україна стала третьою країною в світі, де жінки-військовослужбовиці отримають жіночу форму

Фото: Укрінформ 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4