Мінкульт ще в березні видав забудовнику погодження на “реконструкцію” знесеного вчора історичного будинку на Подолі, – активістка Терещенко

Мінкульт ще в березні видав забудовнику погодження на “реконструкцію” знесеного вчора історичного будинку на Подолі, - активістка Терещенко

Міністерство культури та інформаційної політики в березні видав дозвіл на “реконструкцію” цінного 200-річного історичного будинку по вул. Ярославська, 13 Б, який був зразком київської житлової деревʼяної забудови ХІХ ст. Однак, така реконструкція призвела до того, що в ніч на 10 серпня будинок було знесено забудовником. 

Про це KВ стало відомо з допису на сторінці в Facebook громадської діячки, екс-депутата Київської міської ради Олени Терещенко. 


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Продовження скандалу: Мінкультури таки дав забудовнику погодження! Заступниця міністра культури – Катерина Чуєва є відповідальною за знищення унікального зразку київської житлової деревʼяної забудови ХІХ ст. та початкової забудови Подолу після нищівної пожежі 1811 року по вул. Ярославській, 13 Б, цинічно знесеного вчора забудовниками”, – написала Терещенко. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За її словами, саме Чуєва керувала групою фахівців, які аналізували документи та готували текст погодження документації на так звану “реконструкцію” цінного історичного будинку (а насправді на його знесення та зведення новобуду), виданого забудовнику ще 14 березня. 


“При цьому, зазначені фахівці прекрасно знали, що даний будинок належить до “переліку значних історичних будівель”, які ще просто не встигли внести до реєстру (для довідки: до реєстру по моїм підрахункам занесено приблизно 7% від загальної кількості об‘єктів культурної спадщини, а понад 35 тис. кинуто напризволяще)”, – додає Терещенко. 

Депутат Київради Ксенія Семенова у повідомленні в соцмережі Facebook оприлюднила фото документу за підписом заступника міністра культури Катерини Чуєвої, датованого 14 березня 2023 року. Згідно з документом, в Мінкульті вирішили, що запропонований забудовником проект “реконструкції нежилого будинку під клубний дім” має бути погоджено.

Мінкульт ще в березні видав забудовнику погодження на “реконструкцію” знесеного вчора історичного будинку на Подолі, - активістка Терещенко  Мінкульт ще в березні видав забудовнику погодження на “реконструкцію” знесеного вчора історичного будинку на Подолі, - активістка Терещенко  Мінкульт ще в березні видав забудовнику погодження на “реконструкцію” знесеного вчора історичного будинку на Подолі, - активістка Терещенко


Нагадаємо, на вулиці Ярославській в ніч на 10 серпня забудовник зніс 200-річну садибу, яка була зразком київської житлової деревʼяної забудови ХІХ ст. Після цього правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом знесення старовинного будинку. Поліція розслідує факт самоуправства та має на меті перевірити документи власника.


В свою чергу в КМДА повідомили, що Департамент охорони культурної спадщини КМДА не погоджував проведення демонтажних робіт будинку на вул. Ярославській, 13-Б.


“За даними Департаменту, науково-проектна документація на проведення будівництва за цією адресою не надходила на погодження. У Департаменті також зазначили, що споруда не має статусу памʼятки. Але після отримання інформації про демонтаж інспектори Департаменту невідкладно виїхали та зафіксували проведення робіт із демонтажу будинку”, – зазначили в КМДА. 


Читайте: У Києві правоохоронці розслідують знесення 200-річного будинку на вулиці Ярославській

Фото: відкриті джерела 

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4